maanantai 27. tammikuuta 2020

1 v. ja 6 v. synttärisankarit

Jokunen viikko sitten vietettiin kahden valloittavan sisaruksen yhteissynttäreitä. Komean ensimmäisen vuoden sai mittariin miehen kummityttö, ja sehän on äärimmäisen hyvä syy vetää pienet ompeluöverit.


Minun piti alunperin ommella yksivuotiaan lahjaan miehen ostaman nuken lisäksi vain muutama nukenvaate, esimerkiksi paita ja housut. No yksi setti on todella tylsää, joten tein kaksi paitaa ja kahdet housut. Ulkohaalari on kuitenkin ihan must, joten ompelin softsellistä sellaisen. Omat tytöt muistuttivat, että pipo päähän pakkasella, joten neuloin sarjassa sellaisenkin. 


No. Seuraavaksi mietin, että kun oma nuorimmaiseni on varsin valikoiva vaatteiden suhteen, olisikin kiva ommella itse sankarillekin paita. Ja samasta kankaasta rusettipanta. Ja kun Ommellisen Babuska rosesia pyöri juuri sopiva pala, kokeilin hyödyntää sen vielä yksivärisissä housuissa. 

Paidan kaava on Paapiin Myyryllä, olkafrillat on leikattu vapaalla kädellä. Housujen pohjana on Noshin legginsikaava, jota muokattu varsin vapaasti.

Nuken vaatteiden kaavat on nukenvaatekirjasta, jonka joskus onnistuin ostamaan käsityökirpparilta. Haalari on vapaa muokkaus jumpsuitista.

Kuusivuotias sankari sai paidan Paapiin Myyry-kaavalla. Trikoo on Paapiin työkoneet.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!