maanantai 10. helmikuuta 2020

Tummaa Pionia


Viimeisin mekko-ompelus pääsikin nopeasti kuvattavaksi, sillä oli aivan pakko päästä esittelemään muuttunutta hiuskuontaloa. 55 cm pitkä letti matkaa tällä hetkellä postin mukana Iso-Britanniaan syöpälasten peruukeiksi (Little Princess Trust). 

Hiukset pääsi laittamaan ja meikkamaan Riina, joka myös seikkailee kameran takana. Minulla on varsin vähän tummia vaatteita, eikä varsinkaan mustaa, joten tämä Pioni löyti sopivan kolon tarpeeseen. Mustapohjainen on kuitenkin juhlava ja sopiva moneen astetta parempaan tilaisuuteen.


Mekon kaavana on Jujunan Adalmiina. Mekkoa sovitellessa mietin, että tällä kertaa koko olisi voinut olla yhden vakiokokoani pienempi. Toisaalta kankaat kutistuvat toisinaan useammankin pesun. Tein mekon taskuttomana, pääntien kantaten samalla trikoolla ja takaa helman jättäen hieman pidemmäksi. Hihansuut on ommeltu taitteella ja tikattu peitetikillä.


Ihan ei kangaspala riittänyt ilman kikkailuja, vaan jouduin leikkaamaan toisen hihan kuosiin nähden alassuin. Kuvista sen itse huomaan, mutta tuskinpa käytössä juuri erottuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!