keskiviikko 20. lokakuuta 2021

Legginsejä ja baggyjä vinossa pinossa

Muksut tuntuvat kesän aikana aina venyvän yllättävän paljon. Nyt syksyn tultua olikin oikea aika kaivaa esiin Paapiin trikoita ja ommella muutamat legginsit esikoiselle pidemmällä lahkeenmitalla ja samalla useammat myös maailmalle. 


Yhdestä kankaanleveydestä sai tehtyä kahdet legginsit, joten mieluusti käytin koko kankaan kerralla. Osaa kangasta tosin oli matalempaa palaa, jolloin se ei riittänyt oikein enää omille. 


Paapiin kankaista tein seitsemät legginsit. Sammalpolkuja oli metrin palat, joten niistä sai vielä pitkällekin neidille legginsit. Muualle ommeltuihin legginseihin tein pitkät käänteet, jotta menevät tuplakokoisina pidempään. 


Tämä Paapiin Sammalpolku on kyllä edelleen yksi suosikkikuosini kautta aikojen. 


Kaikissa legginsseissä olen ommellut kuminauhan vyötärölle saumurilla ja tikannut sitten peitetikillä. Myös lahkeensuut on tikattu peittarilla. 


En ole aivan varma, mistä tämä lankakerätrikoo on, se on jo sen verran antaumuksella hillottu. Palana sen olin teippauksista päätellen ostanut ja collegelaatikkoon unohtanut. 


Näistä kolmesta trikoosta ompelin esikoiselle, mutta täytyy myöntää, että tällä kertaa liiottelin kasvunvaran kanssa. Tuskin tässä kuitenkaan ikuisuutta menee, kun ovat käypäset. 


Myös baggymallisia housuja tein kokeillen vähän eri leveyksiä ja korkeuksia haaraan. Kaikissa on kuminauha vyötäröllä peittarilla tikattuna. Osaan housuista ompelin lahkeisiin resoria, osaan samaa kangasta. 


Eläincollege on Ommelliselta. Laku muistaakseni Makian, norsut ovat yksi ensimmäisistä hankkimistani kankaista - eli jo aika vanha! 


Paapiin joulukankaista tuli suloiset baggyt. Turhahan näiden käyttöä on pelkkään jouluun rajoittaa. 


Ihanat Paapii trikot ompelin myös babbymaisiksi housuiksi. Ihanat kuosit, sopivasti väriä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!