tiistai 4. tammikuuta 2022

Muumit omille

Sen verran olen lomalla ommellut, että ompelin vihdoin pari kuukautta sitten hankitut Muumi-trikoot vaatteiksi triolle ja itselleni. Vielä muutama Huigeen pätkä on jäljellä, joten kynnys niiden leikkaamiseen on vielä suurempi.


Kimmillä oli aivan ihania Muumi-trikoita, oikein kirkkaanvärisiä ja selkeäkuosisia - täydellisiä minun makuuni siis! Nyt siellä on mielettömän kauniita Pipsa Possu -kankaitakin, harmi, ettei se enää oikein kolahda meillä. 


Kimmiltä valitsin esikoiselle lilaa ruusua, eskarilaiselle keltaisia Hemulin ruusuja. Tein molemmat samaa kokoa. Eskarilainen ainakin pitää näitä, jos koululaisella ei käyttöön eksy. Kumpaakin ompelin samasta trikoosta pääntien kanttauksen. Hihansuissa on pitkät resorit, niin menevät tuplakoossa. Ostin muistaakseni Uniikeilta jo loppukesästä kaksi seuraavaa trikoota, joista kumpikin on aivan täydellinen. Keltaista näkyy olevan myös Kimmillä. Kumpaakaan en enää löytänyt Uniikeitten valikoimasta. 


Keltaiseen kanttasin pääntien samalla kankaalla. Vihreän siprusin niin tarkkaan, ettei siitä riittänyt pääntien kanttiin. Hihansuissa on näissäkin pitkät käänteet. 


Eurokankaassa oli myös ihania Muumi-trikoita. Ompelin Pikku Myistä tunikat kahdelle pienemmälle. Kummassakin on trikoolla kantattu pääntie. Hihansuihin tein pitkät käänteet. 


Eurokankaasta sai myös Tivoli-trikoota, josta ompelin pitkähihaisen paidan itselleni. Siitä tuli kyllä superkiva! Resorikantit ovat sekä pääntiellä että hihansuissa. 


Aikas kivat, vai mitä tuumit? 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!