maanantai 30. tammikuuta 2023

Trion uudet paidat

Joululomalla oli vihdoin hetki aikaa omille ompeluksille. Kaivelinkin jemmoista omille ajattelemiani trikoita ja surauttelin paitoja.


Nämä Hellinin Päästäisen päiväuni -trikoot olen ostanut ikuisuus sitten, onneksi palat eivät olleet jääneet vielä lyhyiksi. Esikoinen sai mustasta paidan, keskineiti vaaleanpunaisesta. Kumpikin tykkäsi omastaan, vaikka mustaa kumpikin vierastaa yleensä yläosissa ja keskineiti ei mustaa yläosaa suostu ylleen pukemaan missään muodossa.


Esikoiselle ompelin ihanasta laventelinsävyisestä lumileopardi-trikoosta paidan, sillä hän pitää näistäkin kissaeläimistä kovasti. Ilmeisesti tätä trikoota saa Lalialta, mutta mielestäni tämä pätkä oli muualta...


Esikoinen sai myös kissatunikan. Kaikissa yläosissa on hihansuissa samasta kankaasta tehdyt "resorit". Myös pääntie on kaikissa kantutta samalla trikoolla ja tikattu peitetikillä.


Samaan tapaan tein kuopukselle vaaleanpunaisen paidan Paapiin Kaino-trikoosta. Tästä tuli ihanan nostalginen, tätä kuosia oli silloin, kun esikoinen oli pieni.


Keskineidille ompelin Paapiin trikoosta monivärisemmän paidan. Pääntien kanttasin kääntäjällä resoria käyttäen. Kääntäjä vähän kiristi turhan paljon, mutta tämä paita on jo ollut useita kertoja päällä ja pääntiekin on joustanut sopivasti eikä ole käytössä pistänyt silmään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!