maanantai 2. maaliskuuta 2020

Onnea (melkein) seitsemänvuotias


Meillä vietettiin viikonloppuna trion syntymäpäiväjuhlia suvun ja kummien kesken. Ompelin esikoiselle juhlaan uuden paidan, jota voi käyttää arjessakin sekä tyllihameen, josta tuli varsin överi. Jopa neiti itse mietti, onkohan hame vähän liikaa 💁‍♀️ Pienen totuttelun jälkeen hame pääsi kuitenkin juhlaan päälle.


Tein paidan LillaLumin Amanda-mekon kaavalla. Kaavahan on varsin kapea, mutta niin on käyttäjäkin. Pituutta paidalle laitoin sen, mitä kangasta riitti, jottei läpikuultavan hameen alta vilkkuisi turhan paljon. Selkään tein ristikon. Ristikon nauhat taitoin käsin ja tikkasin ompelukoneella. Kiinnitin ne pääntiekaitaleeseen samalla pääntietä tikkaavalla ompeleella.

Hameeseen laitoin ensin vaaleanpunaista tylliä rypytettynä kaksinkerroin sen mitä löysin eli puolisentoista metriä. Päälle ompelin vielä kokonaan organzapalan pois pyörimästä. Ompelin vyötärölle Jujunan kimallekumpparia - hikeä, verta ja kyyneleitä sekä katkenneita neuloja - ja tulihan siitä vähän hassu, mutta ainakin prinsessajuttuihin menee jatkokäyttöön.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!