lauantai 14. maaliskuuta 2020

Pikkuneidit


Lempparikaavoilla valmistui viime kuussa - vai sitä edellisessä? - perusvaatetta niin omille tytöille kuin synttäreitä viettäneelle kaverin tytölle. Paapiin lasten kaavakirjan Siiri-tunikakaavalla ompelin pupukuosisen tunikan viisi vuotta täyttäneelle ihanalle pikkuneidille. Tämä kuosi oli kyllä niin heitä! Helmaa pidensin tunikaan sen, mitä 60 cm pala soi. Pääntie ja hihansuut on kantattu resorilla kääntäjää käyttäen ja peittarilla tikaten.
Samaisen kaavakirjan Myyryllä leikkasin Suomen kädentaidon messuilta marraskuussa ostetun Maija Mehiläinen -trikoon. Muistaakseni tämä kangas löytyi Kankaisen laareista. Helmaan ompelin yksiväristä pinkkiä, sillä paidaksi pala olisi pesun myötä ollut turhan lyhyt. Pinkki kappale on suorakaiteenmuotoinen, yläreuna framilonilla rypytetty. Kappale olisi voinut olla leveämpikin, saa nähdä, meneekö uusiin. Mekosta tosin tuli aika reilu esikoiselle, joten katsellaan, miten se muotoutuu neidin kasvaessa ja mekon kutistuessa.Yksi meidän (kissaperheen 🤔) lempparikuosi, Paapiin Raksukoira - tai nakkikoira niinkuin tytöt sanovat 🤭 - pääsi vihdoin esikoisen tunikaksi vaaleanpunaisen siirryttyä keskisiskoksen kaappiin ja mintun siirryttyä odottamaan kuopuksen virumista. Myös tähän tunikaan käytin Siiri-kaavaa helman pidennyksellä.

Kuopus tarvitsi omaa kukkapaitaa, joten ompelin hälle Nappinjan Pionin ohuesta collegesta paidan Paapiin Myyry-kaavaa hyödyntäen. Hihansuissa, pääntiellä ja helmassa on resorirengas.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!