tiistai 7. toukokuuta 2024

Kissatunikoita

Jossain vaiheessa talvea kaveri kertoi tilanneensa kokeeksi kankaita Sunnydaylta. Hän oli tilaamassa uusiksi ja kysyi, haluaisinko samaan toimitukseen jotain. Pääsääntöisesti yritän tukea kotimaisia yrittäjiä, mutta nämä kankaat eivät voineet jäädä hankkimatta!


Nämä colleget ovat niin meidän makuun. Kisutunikat valmistuivat esikoiselle. Paidan kaava oli muistaakseni Jujunan collegepaita, mutta pidensin helmaa tunikamittaan. Joko meidän neideillä on pitkät kädet - hyvinkin todennäköistä - tai sitten muutoin kaava vaatii hihaan muutaman lisäsentin. 


Raglanhiha istui tosi kivasti, joten aion käyttää mallia vastedeskin. Pääntielle, hihansuihin ja helmaan ompelin resoria renkaaksi.


Ihetehheniltä ostin jo joku vuosikin sitten Mieli Designin collegea. Myös siitä tein tunikan, mutta kaavana käytin perus a-linjaista tunikakaavaa, jonka laitoin pussilleen resorilla. Tykkään tästä kuosista ihan hirmuisesti!


Sunnydaylta ostin myös pari kissatrikoota, joista ompelin esikoiselle perustunikat. Hihansuissa on samankankaiset resoriosat. Pääntie on kantattu käsin trikoolla ja tikattu peitetikkikoneella.


Muutamasta trikoosta ompelin myös peruspaidat, jotka ovatkin arjessa koviten käytössä: ovathan ne helpoimmat ulkohousujen kanssa. Myös näissä pääntie on kantattu samalla trikoolla käsin peitetikkikoneella kantaten. Hihansuissa on pitkät trikoiset käänteet, jotta paidat menevät pidemmän tovin.


Samaan syssyyn ompelin pari trikoopaitaa, joiden kankaat on Bellabitista ja Uniikeilta. Kissoja meillä on ollut joskus aiemminkin, mutta jälleen se oli mukava saada esikoiselle. Myös heppatrikoo on aivan ihana.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!