lauantai 16. elokuuta 2014

Froteinen päivänkakkaramekko

Uusimmassa Suuressa käsityölehdessä oli kotimaisia kaavoja lastenvaatteisiin. Näiden mallivaatteiden kuosit olivat Metsolan. Tästä syystä ensimmäistä kertaa koskaan eksyin Metsolan verkkosivuille ja tiesin jo tämän tehdessäni, etten todellakaan sivulta poistuisi tyhjin käsin. Metsolan verkkosivuilla oli nimittäin yhtä sun toista alennuksessa ja voi taivas, miten ihania kuoseja! Tämä tosin ei tullut yllätyksenä, sillä ompelevat ystäväni ovat noita kuoseja käyttäneet ja aina olen niiden perään haikaillut. Ihania!Selailin netissä "froteemekko" haun alaisia kuvia ja sieltä ihastuin Maitotytön tunikoihin. Mallia muokaten ja käsitöiden luottoystävääni tukeutuen aloin muokata Ottobren (5/2010) Susie-tunikan kaavaa. Aluksi ajattelin tekeväni rinnan alle myös kaitaleen, mutta jätin sen kuitenkin pois. Taskuihin Maitotytön tunikassa ihastuin ja päätin kokeilla niitä kaavaan. En halunnut rinnan alle, enkä helmakappaleeseen rypytystä, joten muokkasin ne pois. Lisäksi lisäsin helmaan pituutta, jotta tunikasta tulikin mekko.
Tein toisen taskun kahteen kertaan, sillä valkoinen trikoo oli hyvin venyvää, ja pyöreän taskunsuun reunuksesta tuli ensin liian lörppä. Kakssoistikkasin valkean taskutrikoon kiinni joustofroteeseen tehden kaksoistikkaukset myös pääntielle, hihansuihin ja helmaan. Joustofrotee onkin hyvin, HYVIN, joustavaa ommeltavaa, jonka takia sain purkaa ja ommella saumojakin saumurilla useampaan otteeseen. Vinkkinä siis, että tällaisessa kankaassa kannattaa laittaa kohdistusmerkkejä pitkin pituutta, jotta kappaleet olisivat samoista kohdista vastakkain, eivätkä venyisi.
Itse tykästyin kyllä kuosiin. Onneksi sitä jäi vielä palanen jäljelle, jotta saan siitä tytöllekin jotain. Jonossa onkin neidille tulossa muutama joustofroteevaate, mutta harkitsen vetoketjullisen hupparin ompelua kyseisestä kankaasta vielä uudelleen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!