sunnuntai 24. elokuuta 2014

Seitsemän paitaa paloista


Olen säilönyt pieniä trikoonpaloja erilliseen laatikkoon. Laatikossa on paljoa omien kankaiden jämistä ja saatuja tilkkuja. Alunperin olin ajatellut tilkut nukenvaatteiksi, mutta kun kuosit oli niin kerta kaikkisen ihania, niin yritin ensin hyödyntää niitä pikkuneidin vaatteisiin hihoiksi ja etu- ja takakappaleiksi. Nyt voi hyvällä omalla tunnolla loput pikkupalaset käyttää nukenvaatteisiin, saa nuketkin aivan ihania kuoseja ylleen. Yksiväriset trikoot ovat myös kangaslaatikoista vuosien saatossa kertyneistä säilöistä.

Yksi seitsemästä paidasta sai hihakseen punaisia omenoita ruskealla pohjalla ja toiseen hihaan kelta-valkoista raitaa. Etukappale on yksiväristä keltaista ja taustaksi punaista trikoota. Resorit hihansuihin ja pääntielle valkoisesta.


Ihana muffinsikangas on alunperin pikkuneidin erään mekon kangasjämistä. Etukappaleena lilaa, takana pinkkiä hihojen mukaisesti. Pääntielle vanhaa vaaleanlilaa resoria, jonka sävyä löytyy myös muutamasta kuppikakusta.


Pinkin kuppikakkotrikoon lisäksi laatikosta löytyi pieni pala sinistä kuppikakkutrikoota, joka päätyi toiseksi hihaksi pinkki-valkeaan t-paitaan. Pääntien ja hihansuiden resori on toisen sävyistä vaaleaalilaa kuin yllä, jo vanhempi resori, jota ei kovin isoa palaa jäljelle jäänytkään tämän jälkeen.


Yhteen paitaan laitoin isoimmat palat eli aivan ihana vihreä pöllötrikoo, josta olen tehnyt neidille aiemmin paidan. Takana vaaleanpunaista pilvitrikoota, josta olenkin tehnyt postauksen aiemmin (Pinkki pilvitaivas). Pöllöhihasta olen tehnyt neidille mekon ja toisen hihan kangas on ystävältä saatu tilkku.Pinkki ja värikäs tähtikangas hihoissa on kaverilta saatuja, etukappaleessa keltaista ja takana punaista trikoota. Pääntiellä punaista resoria, jota löytyi juuri sopivankokoinen suikale resorilaatikosta.


Keltainen lintukangas on jämä neidin paidan jäljiltä. Kyseinen paita on kyllä leikattu, mutta odottaa ompelua, sillä halusin kokeilla siihen nappilistaa ja tämä nyt junnaa vielä vähän paikallaan. Kirahvikangas on kaverilta saatua. Takaa paita on pinkki, edestä ruskea. Pääntiellä ruskeaa resoria.


Lempparikseni nousi ehdottomasti tämä tähtipaita, jossa on toinen hiha turkoosi ja toinen limenvihreä, etukappale pinkki ja takaa täysin valkea. Hihansuissa on valkeaa resoria tuomassa lisää pituutta, sillä hihakankaita ei ollut riittävän pitkiä paloja. Pääntielle laitoin myös valkeaa resoria.


Helman ompelin kaikista peitetikillä, osasta myös hihansuut.


Raglanhihaisiin paitoihin käytin kaavana Ottobren 1/2006 Raglan t-paita kaavaa koossa 98 cm muunnellen hihanpituutta.Perinteisen t-paidan kaavaa palveli Ottobre 3/2008 Octobus-paidan malli koossa 98 cm


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!