perjantai 29. elokuuta 2014

Pinkki hupparimekko collegesta

Tein tovi sitten anopille kaksi pitkää hupparia tämän toiveesta. Tästä innostuneena aloin suunnitella pitkää hupparia myös pikkuneidille ja nousipa ajatus mieleen, miksei itsellekin. Vuosi sitten ostin ompeluporukan kimppatilauksessa pari metriä pinkkiä colitsia, joka on harjattu sisältäpäin ja siis pehmeää ja ihanaa. Pari vuotta sitten eräs tuttu vinkkasi Suuressa käsityölehdessä olleesta pitkän hupparin kaavasta, jonka nyt vihdoin päätin ottaa kokeiluun. Suuri käsityölehti 9/2008 oli luonnollisesti kirjastossa jonkun muun ompelukoneella huristavan käsissä, mutta onneksi se löytyi kaverilta. Piirsin eilen kaavat ja tänään leikkasin päiväunilla kankaat ja sainpa sen ommeltuakin. Lisäsin helmaan pituutta sillä ajatuksella, että huppari täyttäisi mekon pituuden ja sitä voisi huoletta pitää legginsien kanssa pelkäämättä vilauttelevansa. Liioittelin ehkä kuitenkin helman pituudessa, mutta eipä kylmä talvellakaan!
Hupun reunan tein peitetikkauksella, saumat ompelin saumurilla. Taskuun tein peitetikkauksen suuaukolle ja kiinnitin ompelukoneen suorallaompeleella. Hihansuihin ja helmaan kiinnitin resorit.

Syksy, antaa tulla vaan!

2 kommenttia:

  1. Voi hitsi, juuri tämmöistä oon etsinyt netistä monta tuntia. Tuntuu, että kaikki on niin lyhkäsiä ja saa just pelätä tuota vilauttelua. Muutenkin liian lyhyt näyttää tökeröltä! Et satu tekee ompelutöitä näin muillekin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Periaatteessa miksei. Laita sähköpostiosoitteesi, niin laitan sinulle viestiä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!