keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Pikkuiset huopatossukat


Eräässä lehdessä oli tossukilpailu, jonka äitini bongasi ja ilmoitti minulle. Oli kuulemma osallistuttava siihen. Minulla oli oikein hieno visio siitä, mitä alkaisin tehdä, mutta jostain kumman syystä aika on nykyisin niin kovin rajallista. Alkuperäisen suunnitelman mukaisesti neuloin perussukan mukaiset sukat Joki-langasta ja huovutin ne tossuiksi. Ensimmäinen pesu meni näin prinkkalaa, mutta toisen jälkeen tulos oli tasaisempi. Pienen venyttelyn myötä tossut tulivat myös kokonsa puolesta suurinpiirtein samankokoisiksi.

Jemmoistani löytyi jämäkerä Novitaa, josta tein varret. Vyyhti oli jo kadonnut. Lanka on paksumpaa ja ihanan pehmeää. Tein yksi oikein, yksi nurin -joustinneuleen tason kumpaankin päähän ja välille kuusi silmukkaiset palmikot. Tein myös oikeat napinlävet langankierroilla, jotta saatoin ommella napit varteen. Napeiksi valikoitui puiset perhoset.

Seuraavaksi suunnitelmiini olisi kuulunut pitsinauhaa ja helmiä. Jotenkin ne eivät kuitenkaan istuneet tuotokseen. Olin aivan kahden vaiheilla, tekisinkö valkeaan osaan mitään, mutta kun enemmistö mielipiteistä oli sitä mieltä, että valkea kaipaa jotain, tein siihen neulahuovuttamalla punaharmaat sydämet. Neulahuovutus ei ole ollenkaan vahvinta lajiani, joten saa nähdä, oliko virhe...

Söpöt niistä silti mielestäni tuli. Nämäkin päätyvät hyväntekeväisyyshuutokaupattavaksi, jännä nähdä, kuinka niiden käy :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!