sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Kolme mekkoa, kolme oranssinsävyä

Nämä kolme mekkoa on ommeltu pieni ikuisuus sitten. Silloin oli vielä kesää jäljellä, taisi olla kuitenkin syyskuu, mutta se viimeinen lämmin viikko ennenkuin syksyn koleus iski. Ulkokuvat jäi silloin kuitenkin ottamatta, ja mekotkin roikkumaan työhuoneeseen. Vihdoin sain itseäni niskasta kiinni ja silitysraudan heilumaan. Kuvatkin otin kyllä jo viikolla, mutta viikonloppuhulinoissa postaaminen jäi tähän iltaan. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, vai kuinka?


Ihastuin Noshin kotimyynneillä okranväriseen pilkkukankaaseen, jota otin itselleni metrin tehdäkseni siitä mekon. Kaava on muokattu Ruskamekosta. Vähän ehkä piti matustella Noshin malliston mekkoa ja lisätä tähän taskut, jotka minusta kyllä sopivat mekkoon kuin nenä päähän.

Ihan ei kangas tahtonut riittää, joten tein hihansuihin pitkät käänteet irrallisena.


Maximekko odotti tosiaan kivaa ulkokuvaa, mutta päätyi nyt tylsästi sisäkuvaan ja vieläpä nuken päälle. Tämän Nanson kankaan meinasin jo kaupata eteenpäin muutamaan otteeseen, mutta sen ihanan ohut laskeutuvuus sai minut onneksi muuttamaan mieltäni. Kaavana mekossa on Suuren käsityölehden 5-6/15 maxi. Nyt tiesin kokemuksesta piirtää normaalikokoani koon pienemmän ja tästä tulikin paljon sopivampi kuin edellisestä maxistani.Kolmas oranssi on Mekkotehtaan Vilma lyhyille hihoille muokattuna. Yksi luottokaavoistani aivan ehdottomasti. Kangas on Kangaskapinan ohutta ja laskeutuvaa trikoota, jemmoissa odottaakin vielä sama lilana.  Tykkään kyllä kuosistakin kovin!
Vielä yhdet rästikuvat on postattavana ennenkuin pääsen kuvailemaan uusia. Tosin mitään valmista ei postausjonossa vielä ole, sillä olen tämän viikon ommellut joululahjajuttuja, joiden postauksen taidan sittenkin säästellä aaton jälkeiseksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!