keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Leggareita ja loppupaloja


Saksan Waldstürmerin tilauksesta tuli vielä pätkä Ryhmä Hauta, jonka suunnitellusti ompelin legginseiksi pikkuneideille. Hau on meillä kovassa huudossa sekä kolme- että puolitoistavuotiaalla. Päätin kokeilla näihin legginseihin netistä ilmaiseksi tulostettavaa Noshin legginsikaavaa. Monet lehtien legginsit ovat varsin löysiä makuuni - täysi vastakohta hooetämmille - mutta tämä malli oli aika kiva: lahkeissa on pitkät käänteet tuplakoon tähden ja vyötärö nousee tarpeeksi korkealle. Eivät käyttäjätkään ainakaan sovituksessa valittaneet. Testikuva hieman alempana.

Kasvunvaraa molemmille, vaikka näistä koista yleensä ostovaatteissa ei käänneltävää jää :) eli koko kyllä pitää paikkansa Noshin kaavassa, nafti ei pituudesta ole :)


Suloinen kruunutrikoo oli heti selvä legginsivalinta prinsessatunikoiden pariksi. Siihen kaavaksi valikoitui uusimman Ottobren (6/16) legginsikaava sen verran muokattuna, etten lahkeisiin tehnyt jatkopaloja, vaan jatkoin lahketta suoraan. Tämän kaavan taas koin löysemmäksi, kuten sovituskuvasta näkyy. Koko kyllä varsin paikkaansapitävä pituuden puolesta.


Loppukankaasta oli ihan pakko askarrella mekko pikkusiskolle huoppukaavalla, Ottobren Tropicalilla. Vinoraitaa kaveriksi ja ainakin minusta tästä tuli aivan ihana! Myös isompi rakastaa tätä kaavaa, joten pakko väsätä hällekin joku vastaava tilkkuversio. Helmaan laitoin vielä pitsiä lisäsöpöilyyn.
Täytynee tässä vaiheessa huomauttaa, että harvoin teen mitään vaatetta täsmälleen kaavan mukaiseksi. Nytkin yläosiin on mm. lisätty hiharesorit: kestävät vähän ylipitkänäkin poissa kämmeneltä.


Paapiin ihanaa kettua minulla löytyi parikin tilkkua, joista yhdistämällä sain kuopukselle tehtyä Noshin legginsikaavaa mukaillen tehtyä legginsit sekä vielä loppupaloista raidan ja yksivärisen kanssa yhdistellen 68 cm Sausage dog -bodyn. Bodyn haaraosaa muokkasin niin, että saatoin kantata sen kääntäjällä. Nyt kääntäjä totteli kohtalaisen hyvin, mutta odotan silti malttamattomana kolminkerroin kääntävän, 15 mm kääntävän uuden ystävän kotiutumista Karnaluksista.


Edelleen olen sitä mieltä, että Paapiin kuosit ovat niin ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!