lauantai 5. marraskuuta 2016

Yläosia tyttösille

Ensinnäkin pahoittelen kuvien laatua: ulkovalo ei taida tabletille kuvienottoon riittää enää työpäivän päätteeksi, eikä pakkasen tärisyttämät kädet ainakaan edesauta selkyyttä. Jospa näistä kuitenkin selvän saisi, selostetaan enemmän.


Warldstürmerin tilauksen kankaat polttelivat niin kovasti, että ne pääsivät vaatteeksi kutakuinkin välittömästi. Merida pääsi leikkaukseen ensimmäisenä. Malli on Ottobrestä. Kaavaa oli sanottu leveäksi, joten otin hoikalle tytölle leveydestä koon pienemmän. Vyötärönkiristyksellä mekkoa saa kuitenkin säädeltyä sopivaksi kantajalleen. Harkitsin nauhan korvaamista kuminauhalla, mutta noudatin kuitenkin ohjetta.

Nauha on ohut satiininauha. Hihansuissa ja pääntiellä on renkaana kiinnitetyt resorit.
Tilkkujemmoista valmistui Selian iki-ihana pesukarhu-kuosinen paita, joka sai kaverikseen vähintään yhtä ihanaa Noshin koivusävytteistä raitaa. Kaavana paidassa on Noshin kaava, hihansuihin tosin lisäsin resorit. Tunikat tyttösille valmistui Ottobren 1/16 tunikakaavalla. Molemmat kankaat ovat myöskin Saksan paketista. Kissat oli ihan pakko saada koristamaan esikoisen tunikan helmaa. Sen verran naftisti raportissa kangasta kuitenkin oli, että 116 cm, täyspitkiin hihoihin pidennettyyn tunikaan täytyi toinen hiha tehdä muusta kankaasta. Vähän jäi ehkä mietityttämään, olisiko molemmat pitänyt laittaa raidalla, mutta eiköhän silmä totu yhteenkin.
Hepassa kävi ensin kämmi etukappaleen kanssa ja sitten sama toistui hihassa. Leikkasin siis ensin etukappaleen alassuin. Ei siinä mitään, kangas riitti, kun toisen hihan leikkasi virhepalasta. Nukkumaan käydessä yhtäkkiä heräsi ajatus, että hetkinen, miten päin hihakappaleen etukappaleesta leikkasinkaan. No, tottakai kuvio on hihassa väärinpäin. Käyttäjäystävällinen, minua onneksi lohdutettiin ja eiköhän kangas ole niin "sekava" kuitenkin, että se kämmistä huolimatta pääsee reippaaseen käyttöön pikku-ihhahhaa-fanille.Saksan paketissa tuli hitusen reilu 40 cm pätkä heposia kaupanpäällisenä. Tuo pala muotoutui nuoremmalle mekoksi. Lyhyempi kappale ennen helmaa olisi kyllä riittänyt tai olisi tästä tainnut sittenkin saada esikoisellekin vastaavan. Ihanasti pilkut kuitenkin sopivat kuosiin. Hieman reilu tästä mekosta tuli muutenkin, melkein voisi sovituttaa esikoisellekin. 

Kaavapohjana hyödynsin bla bla -paitaa Ottobrestä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!