torstai 24. toukokuuta 2018

Tilkkulaatikon laihdutuskuuri, osa yksi


Tilkkulaatikkooni kertyy ihan huomaamattani vuori vähintään vuodessa: pyrin kerralla ompelemaan koko kankaan, mutta toisinaan jämä jää pyörimään. Minulla on eri laatikossa tilkut, jotka leikkaan 12 cm x 12 cm paloiksi, ja tuo vuori on kyllä kasvanut luvattoman suureksi. Otin kuitenkin nyt ensin käsittelyyn herkkulaatikon, joiden joukossa on muutamia aloitettuja, isojakin paloja ja kaverin tilkkulaatikosta pelastettuja ihanuuksia.

Heti helteiden tultua kannoin herkkulaatikon ja kaavakansioni nuppineulojen ja saksien kanssa ulos ja aloin leikkaamaan tilkkuja ompelukuntoon. Nyt niitä satunnaisesti ommeltuja tuotoksia täytyisikin kuvailla tosissaan. Alkaa kohta olla kuopuksella seuraava koko ommeltu, hups.

Helteille valmistui t-paita Paapiin kaavakirjan Myyryä pohjana käyttäen, helmaa on levennetty a-muotoon. Toinen t-paita on tehty samaan tapaan, mutta puolet takakappaleesta vaati pinkkiä kaverikseen. Pyrin kuitenkin käyttämään kuosit mahdollisimman pitkälti, siksi puolet on kuosia takakappaleessa.




Maailman ihanin pöllökuosi on pelastus kaverin tilkkukorista. Se riitti 86 cm Kangaskapinan Talviperhoseen lyhyillä hihoilla, kun helman teki yksivärisestä. Pinkki on Kangaskapinan luomutrikoota.



Skoottereiden pisin pala riitti Noshin legginsikaavalla tehtyihin leggareihin koossa 98/104, toinen puoli Kapinan jämäkämpää trikoota. Loppuosuuksilla testasin Jujunan alusvaatekaavapaketin alushousuja omassa koossa ja samaisessa pikkuneitikoossa. Ensimmäisiksi ihan ok, mutta vielä vaatii foe treeniä. Harjoitus tehköön mestarin.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!