torstai 25. helmikuuta 2021

Legopussi, lakanoita ja muita joustamattomia ompeluita

Tässä postauksessa on joustamattomista kankaista ommeltuja ompeluksia. Ompelen nykyään pääasiassa joustavia, mutta alkujaan olen aloittanut joustamattomista. Niitä on edelleen kiva tehdä, ja täytyykin kehua ompelukonettani, Pfaff ei ole pettänyt koskaan. 


Minulta tilattiin joululahjaksi leikkimatto, jonka päällä legoleikit lopetettua maton sai vedettyä pussiksi. Kankaana pussiin toimi siniruudullinen puuvilla yhdistettynä pöllöihin. Aika paljon kangasta meneekin tällaiseen työhön! 

Nyöri ja stoppari on ostettu Bellabitiltä. 


Minua pyydettiin päällystämään uusiksi vanhat kiikunpäälliset. Näissä kangas on sisustuskangasta. Samalla uusin nyörit kankaaseen sopiviin harmaisiin. Uusiin päällisiin ompelin vetoketjut, jotta kissataloudessa päällisiä olisi tarvittaessa helpompi pestä. 


Jo pitkä tovi sitten lakanoiksi hankitut Marimekon puuvillakankaat tuli vihdoin ja viimein ommeltua pussilakanoiksi. Näiden toinen puoli on yksiväristä valkeaa. 


Vielä yksi mustavalkea maskikin tuli ommeltua. Tämän nauhat on Kangaskapinan maskinauhaa. Nenällä on rautalanka ja sisällä Bellabitistä ostettua laadukasta suodatinkangasta. 


Ihanasta eläinmarkiisista tuli aiemmin ommeltua vetoketjullinen päiväpeitto. Nyt pikkusisarus tarvitsi pinnasänkyyn omaa päiväpeittoaan. Loppukangas riitti tyynynpäälliseen sekä pötkylätyynynpäälliseen. Pötkylätyynynpäällisen sisään ompelin myös sisätyynyn, joka täytettiin pestyjen, käytettyjen tyynyjen vanulla. 


Tyynynpäällisissä on piilovetoketjut, jotta peseminen tarvittaessa olisi helpompaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!