perjantai 9. heinäkuuta 2021

Hattubuumi

Tuossa eräs ilta ystävä istuskeli työhuoneeni lattialla ja taitteli tilkkulaatikkoani siistimmäksi. Käsittämätön, miten toisilla taito tehdä särmiä pinkkoja ja saada ne toimivasti esille. 

Joka kevät on iskenyt tilkkulaatikon tyhjennys, ja tänäkin keväänä kävin ne läpi luopuen joutavista ja lajitellen ne kokonasa puolesta. Ehdotus "sängynaluslaatikoista" oli kuitenkin oiva ja nyt näen tilkkulaatikon sisällön nopealla vilauksella. Ja tästähän seurasi polte käydä noiden herkkujen kimppuun. 


Ompelin aluksi kolmesta herkullisesta tilkusta trikoiset trikoohatut omalle triolleni. Kun herkkuja edelleen oli reipas määrä, päätin ommella kesähatut myös kummilapsille. Näin valmistui komea lätsäpino, vaikka täytyy varoittaa, eivät nämä viimeisiksi jääneet. 


Hatuissa on trikoota ulkopuolella ja sisäpuolella. Osa on kokonaan yhtä kangasta, osassa sisäpuoli on raitaa tai yksiväristä. Nurjiin kappaleisiin silitin kiinni silitettävää, kangaspohjaista tukikangasta. 


Oman trion hattuihin valitsin esikoiselle ponilettiä ja keskimmäiselle Huigeen Muumia. Kuopus innokkaana pupufanina sai Paapiin trikoosta pupuja ja vadelmia. 


Kummitytöt saivat kukkahattuja, prinsessaa ja Paapiita, kukin sen mukaan, mikä tuntui kunkin neidin tyyliseltä. 


Kummipojille yritin myös valita kuosit heidän makuaan ja "tyyliään" vastaamaan. 


Näiden jälkeen päätin tehdä vielä muutamalle erityiselle neidille lätsät ja siinä samassa sittenkin myös toiset omilleni. 


Esikoinen sai ystävänsä kanssa samisteluhatun Bellabitin trikoosta. 


Keskimmäinen sai raidallisella pohjalla olevia ruusuja, tämä onkin ollut päässä valmistumisen jälkeen hyvin tiiviisti ja saatanpa lainata sitä joskus itsekin.


Kuopukselle tein hempeän kukkahatun, joka istuu kyllä neljävuotiaalle prinsessalle kuin nenä päähän. Tämä trikoo on Bellabististä myöskin. 


Paapiin snautseritrikoosta ompelin koiran lainalapselle, jolta löytyy kankaan esikuva kotoa. 


Kangaskapinan merenneidot löytävät tiensä erään pikkuprinsessan päähän. 

Jokohan nyt taukoa hatuista? Tilkuista ei ainakaan 🤩 ja eiköhän vielä tähän kesään jokunen hattukin saada mahtumaan. 

2 kommenttia:

  1. Ihania hattuja, oliko sulla joku kaava näihin? Olisi kiva omille lapsenlapsille ommella välillä jotain muutakin kuin peruspipoja.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!