sunnuntai 25. heinäkuuta 2021

Naisten yläosia

Jälleen vuorossa on isompi postaus naisten vaatteista, tällä kertaa pelkästään yläosista. 


Tein Bellabitiltä ostetusta kukkatrikoosta kesämekon sivurypytyksellä. Tämä malli on kivan armollinen, jos välillä olo onkin slimmi, mutta jos puolestaan välistä olo eo tunnu yhtä timmiltä. Rypytystä saa kivasti aseteltua ihan kropan mukaan. 


Pääntien tein v-malliin. Toteutin pääntien kapealla alavaralla. Tikkaukset on tehty peitetikkikoneella. 


Pari seuraavaa tunikaa on tehty samanlaisiksi keskenään, mutta erilaisilla kuoseilla ne ovat kuitenkin varsin erilaiset. Paidoissa on perhoshihat raglanhihalla, raglansaumassa on framilonilla toteutettu rypytys. Hihansuihin ompelin rullapäärmeet.


Pääntiellä on alavara, jonka pistelin muutamista kohdin käsin kiinni. Helmassa on käänne, joka on tikattu peitetikillä. 


Sinikukikas lyhythihainen on yksinkertainen holkkihihainen paita. Pääntie on kantattu samalla trikoolla, jonka tikkaukset on tehty hihansuiden ja helman tapaan peitetikillä. 


Tein äidilleni syntymäpäivälahjaksi t-paidan, jonka takakappale on himpun pidempi. Kankaaksi valikoitui herkkukaapista Majapuun Paratiisin puutarha. 


Pääntie on kantattu käsin samalla trikoolla. 


Itselleni tein jo kuukauden päivät sitten Jujunan Mystical river -kaavalla mekon Kangaskapinan perhosista. Pääntien ja kädentiet kanttasin peittarilla kääntäjää käyttäen resorilla. 


Sovituskuvaa en tästä mekosta muistanut napata. 


Sain ommeltavakseni vanhempaa puuvillaa, joka oikein uusi päästä liivimekoksi. Tästä tuli kyllä ihana. 


Pääntiellä ja hihansuissa on alavarat. Sivusaumaan on ommeltu pukemista helpottamaan piilovetoketju.


Samaiselle henkilölle tein hänen vanhojen lempimekkojensa helmaosista topit, jotteivat kivat kuosit jäisi pois käytöstä vartalomallin muuttuessa. Näissä päänteiden ja kädenteiden reunat on taitettu käänteelle ja tikattu, helman käänne on alkuperäinen. 


Vanha huivi tahdottiin paidaksi, mutta huivi ei oikein tykännyt leikkaamisesta, joten en varsinaisesti voi suositella tätä ideaa muille. Kyseessä oli varsin harvaan kudottu ohut huivi, tiiviimmällä olisi voinut onnistua paremminkin. 


Pääntien kiertävien kaitaleiden sisällä on etu- ja takaosassa kuminauha. 






2 kommenttia:

  1. Tuo ensimmäinen on kyllä erityisesti ihana. Onko siinä joku valmis kaava vai miten toteutit rypytyksen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiipi. Otin mallia Puuhakaspajan mekosta. Aluksi meinasin vain kallistaa perusmekkoa, mutta googlaus kehotti huomioimaan muutakin.

      Poista

Kiitos kommentistasi!