lauantai 17. heinäkuuta 2021

Viimeiset prinsessatrikoot

Esikoisella oli pienenä vahva prinsessavaihe, joka näkyi hänen vaatetuksessaan. Ne vaatteet periytyivät kyllä siskoille, mutta pääasiassa ovat jo myyty, sillä nuoremmat siskot eivät yhtä suuria prinsessafaneja - tai edes kolmannesta siitä - koskaan olleet. Nuo vaatteet ilahduttavat nyt jossain päin seuraavia prinsessoja. 


Kangaskaappia siivotessa löytyi vielä muutama prinsessatrikoo. Ihmeeksi neljävuotias halusi tästä prinsessatrikoosta itselleen kesämekon. Olkafrillat löytyivät myös toiveesta sekä hyvin pyörivä helma. Loppukankaasta tein mekon toisellekin neidolle, tosin ilman frilloja. Näin koko kangas tuli käytettyä. 


Pääntiet on kantattu samalla trikoolla, helma ja frillat on huoliteltu rullapäärmeellä. Frillojen rypytys on tehty framilonilla. 


Tähän prinsessa Ruusunen -trikooseen kuopus ihastui ja siitä tein hänelle yömekon. Tästä tulikin aika söpö, kun loppukankaan rypytin helmaksi. Myös tuo rypytys on tehty framilonilla. 


Pääntie on kantattu trikoolla käsin. Tikkaukset pääntielle, hihansuihin ja helmaan on tehty peitetikkikoneella. 


Tähkäpäästä tein pipo- ja tuubihuivisetin. Luulin tätä olleen vain tämän matalan palan, mutta kangasta löytyikin tilkkulaatikosta vielä toinen sananmoinen pala. 


Toisen palan pikkuneidit valitsivat isänsä boksereihin. Tytöillä oli tehtävänä valita kolme kangasta, joista kahdesta mies saisi hääpäivänä bokserit ja yhdet menisivät mummon ystävälle. 


Pienin neiti valitsi isälleen dinosauruksia, Tähkäpää itse prinsessatrikoon. 


Kolmas valikoitui kangas tilkkulaatikosta oli örkit, johon yhdistettiin värikästä raitaa. 


Kaikissa on vyötäröllä kuminauha, örkeissä ja dinoissa kaitaleen sisällä, Tähkäpäissä vyötärölle kiinni ommeltuna. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!