lauantai 31. lokakuuta 2015

Metsää ja pinkkiä


Pitkästä aikaa ompelin pikkuneidillekin jotain. Nyt olen niin paljon ommellut vain muille, että esikoinen jo kysyi, koska hän saa jotain. Tasapuolisuuden nimissä hänelle sitten valmistui paita ja housut, joihin käytin Suuren käsityölehden 5-6/15 Noshin kaavoja kumpaankin. Nyt en mitään muutoksia tehnyt: paidassa on pitkät hihankäänteet ja housuissa tasku ja resorit. En tosin mittaillut ohjeen resoreita, vaan katsoin päällä. Sen verran liikkuva oli malli vyötäröresoria mallatessa, että täytyy nyt käytössä katsoa, täytyykö resoria lyhentää tai sisään pujottaa kuminauha.

Paidan kangas löytyi kirpparilta jämäkankaana. Kangas oli minusta aivan ihana. Pinkkien sienien takia päätin laittaa pääntieresoriksi samansävyn pinkkiä. Pitkästä aikaa oli mukana tehdä setti - enkä muutenkaan ole tytöille hirveästi housuja tehnyt - joten housuiksi päätyi Noshin kaavan pinkit housut. Näihin kangas löytyi jemmoista. Nythän on tarkoitus taas pitkälti käyttää jemmoja pois. Joulu onkin siinä mielessä oikein hyvä juttu, mutta ensi viikolla alkavat työt tulevat haittaamaan harrastusta kovin...











Omat nimilaput kiinnitin housuihin takasauman keskelle ja paitaan jo perinteisesti alareunaan. Näkyvät, mutta eivät liikaa. Mietin, että nimilappua voisi halutessaan taittaa enemmän, niin että kuviot jää piiloon. Nyt ne olen kuitenkin vielä halunnut laittaa kokopituudessaan.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!