lauantai 10. lokakuuta 2015

Mekkopula, mutta jemmaan menee


Pikkuneidin mekkovarasto on varsin suppea tällä hetkellä. Löytyy monennäköistä lyhythihaista mekkoa kyllä, mutta pitkähihaisia mekkoja taitaa olla tasan yksi kappale kaapissa, sekin reilua kokoa. Pikkuneidillä on menossa prinsessavaihe ja joka aamuinen toive päälle on mekko. Liivimekkojen ystävä en ole oikein koskaan ollut. 

Ajattelin korjata mekkovajetta ompelemalla prinsessakuosisesta kankaasta (joka on Kangaskapinalta) Ottobren 3/14 Circus horse -kaavalla mekon. Olen tehnyt tällä mekon aiemminkin, ja olisikiin pitänyt muistaa, kuinka reilua mallia tämä kaava on. Mekosta tuli siis todellakin ainakin koon liian iso. Helmaa pidensin hieman, että se olisi kunnolla mekko, eikä tunika, mutta nyt puku vastaa lähinnä yöpukua... Mutta onneksi neiti kasvaa ja hurjaa vauhtia tuntuukin kasvavan!
Pääntielle ompelin ensin kaitaleen väärin ja sain purkaa resorin. Toisella kertaa kaitaleesta tulikin paljon kauniimpi. Myös hihansuut kanttasin renkaaksi ommellulla resorilla ja tikkasin päältä peitetikillä. Myös helma on peitetikattu. Peittarilla oli tänään huonopäivä ja suttasi mokoma ensimmäisen yrityksen siitäkin. 

Vielä muutama sovituskuva, vaikka jemmaan mekko meneekin odottamaan muutamaa lisäsenttiä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!