perjantai 30. lokakuuta 2015

Pino pipoja


Viime viikkoina on valmistunut useampikin pipo. Kaava on jostain Ottobrestä alun perin otettu ja jemmattu, mutta sen tarkempaa tietoa esimerkiksi numerosta minulla ei ole. Tasan yhdessä koossa olen kaavan piirtänyt, mutta helppoahan kokoa on ollut muuttaa suuntaan jos toiseenkin.

Kaverin tytöt tarvitsivat pipot: toiselle tuli jäätelökuvioinen, kaksinkertainen trikoopipo ja toiselle kaksinkertainen velourinen pipo, johon tyttö oli kankaan valinnut itse.
Olen jo pitkään ihastellut rusettipipoja, joita on näkynyt niin monenlaisia. Kokeilin ensin tehdä kaksinkertaisen trikoopipon, jonka sivusaumoihin ompelin kaksinkertaisen trikookaitaleen. Tämä trikookaitale sitten solmittiin rusetiksi. Ihan hauska, rusetti on aika massiivinen, mutta silti kiva. Tyttö tosin ei tätä omaksi halunnut, joten päätin kokeilla toisenkin version.


Puhuinkin aiemmin, että koirakangas vaati tulla pipoksi vaaleanpunaisella rusetilla. Niinpä ompelin tuon pipon kaksinkertaisesta trikoosta ja siihen resorista rusetin. Rusetissa keskiosa on kaksinkertainen ja pipoon kiinniommeltu, kaksinkertaiset suikaleet sen sijaan ovat vain pujotettu läpi. Täytyy katsoa, pitääkö suikaleet ommella kiinni, luultavasti. Tällä hetkellä ne ovat irti lähinnä siitä syystä, että nään, onko rusetti sopivankokoinen ja muutenkin kiva.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!