lauantai 9. tammikuuta 2016

Pyöreäkaarrokkeinen neulepaita

Tein viime jouluksi pari neulepaitaa pukinkonttiin. Tarkoitus oli tehdä myös siskolleni ja tilasinkin langat - Dropsin Parisia - ajoissa. Valikoin Garnstudion sivuilta mukavan mallin ja tilasin langat. Valitsemani malli ei kuitenkaan ollut sopiva, sillä sitä ei voinut tehdä telkkarin kanssa, eikä minulla ole tarpeeksi hiljaisia hetkiä, jotta voisin sellaiseen projektiin tällä hetkellä ryhtyä. En siis tarkoita, että telkkari olisi aina häiritsemässä, mutta jos vapaat hetkeni tekemiseen ovat lasten mentyä nukkumaan, haluan myös hyödyntää ajan mahdollisimman hyvin ja se tarkoittaa myös sitä, että silloin voin katsoa ohjelman tai kaksi rästeistä - ja neuloa samalla. Sitä paitsi, olisihan se ajanhukkaa tehdä vain yhtä asiaa ;)

Malliksi valikoitui Garnstudion pyöreäkaarrokkeinen neule. Olen tehnyt kyseisiltä sivuilta aiemmin samaisen neuletakin pinkkinä, mutta tuo oli edestä avoin. Samalla ohjeella tein neuletakin äidilleni. Äitini joululahjapakettiin tein heidän ohjeillaan myös toisenlaisen neuletakin, Nyt kun yksikään näistä neuleista ei ole vielä jäänyt itselleni, voisin seuraavaksi aloittaa omani. Minua on tosin puraissut hirmuinen pitsisukkakärpänen ja nyt haluaisin tehdä paljon erilaisia villasukkia! Yhdet sukat ovat tälle vuodelle jo valmistuneet, Maariat tulossa. Tämän vuoden (ja viime vuodenkin) villasukkakalenteri kaikkine muine Nina Laitisen ohjeiden lisäksi houkuttaa kovasti.

Tämä neuletakki piti myös valmistua jouluksi, mutta lanka siis loppui. Kun viimein sain viimeisenkin kerän tulemaan, sen tuleminen kesti pari viikkoa, eikä se sitten millään ehtinyt valmiiksi ajoissa. Onneksi siskoni täyttää vuosia näin sopivasti alkuvuodesta heti joulun perään ja niinpä hän sai avata tämän paketistaan. Oli kieltämättä yllättynyt :)

Dropsin ohjeet olen aiemmin todennut isoiksi. Pienensin siis taas mitat kokoa pienemmäksi kuin pienin koko ohjeessa on. Ehkä sitten teen löysää, mutta ainakin käsialani vastaa ohjeessa annettuja mittoja. Hihat saisivat olla aavistuksen piteämmät, niinkuin aina kaikissa neuleissa. Tiedänpähän itselle tehdessä..


Liitin helmaresoriin Handmade-merkin. Voisin alkaa taas käyttää noita merkkejä ahkerammin, kun niitä kerran on olemassa :)
Malli on kiva ja lanka ihan huippua neuloa, vaikka onkin löysäkierteistä. Ja pitäähän käsityössä näkyä, että on käsintehty!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!