keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Kahden prinsessan neulesetit ja pipo äidille

Innostuin viime viikolla tekemään myös kuopukselle "prinsessasetin" Novitan Hile -langasta. Esikoiselle tein samaisen setin alkuvuodesta, mutta siihen piposta tuli liian iso, joten purin senkin. Kun alennuksesta vielä löytyi harmaata Hilettä, päätin tehdä meille kaikille kolmelle samanlaiset hatut. Käytin pipoon ohjetta, jonka löysin Soppaa ja silmukoita -blogista. Muokkasin tosin ohjetta sen verran, että tein alkuun kymmenen kierrosta joustinneuletta, lilaan ja omaani 2 o, 2 n ja pinkkiin testiksi 1 o, 1 n. Kahdella oli ehkä kuitenkin mukavamman näköinen.

Lila - näistä pienin - on neulottu 60 silmukalla 4,5 mm puikolla ja vaikuttaa aika hyvältä tuollaiseen 1-vuotiaan päähän. Koko lienee siis 46/48. Pinkkiin lisäsin neljä silmukkaa tehden sen myös 4,5 mm puikoilla ja se on passeli tuohon 48/50 pipoa käyttävälle esikoiselle. Omaani laitoin 72 silmukkaa ja käytin 6 mm pyöröpuikkoa. Äiti pyysi saada vielä oman myös ja hälle laitan kyllä neljä silmukkaa vähemmän, jos käytän tuota 6 mm puikkoa. Omaani voi kyllä hyvin käyttää, mutta ei olisi pahitteeksi olla aavistuksen tiukempikaan. 

Korkeutta lilassa ennen kavennuksia oli ohjeen mukainen 16 cm, pinkissä 17 cm ja omassani 18 cm.


Pipojen lisäksi tein siis kuopuksellekin oman tuubihuivin. Laitoin huiviin 25 silmukkaa, puikkokokona taisi olla 6 mm (vai kahdeksan?). Tuubihuivi on helmineuletta. Settiin kuuluu tottakai myös lapaset, jotka neuloin 6 mm puikoilla, kuusi silmukkaa puikollaan. Ovathan ne yksivuotiaalle isot, mutta eiväthän ole aivan heti pienet ja voi isosisko jo halutessaan lainata.
Pinkin setin esittelinkin muuten jo aiemmin :) Mutta muuten samanlainen kuin lila, paitsi että huivissa silmukoita on enemmän ja se on leveämpi.


Kyllä meidän nyt pätee ;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!