perjantai 13. marraskuuta 2020

Kukkia esikoiselle

Jälleen esikoisen vaatekaapin sisältö siirtyi nuoremmalle siskolle monilta osin. Esikoinen sai uusia vaatteita ja kuoseiksi valikoitui kukkakuosit. Nuppuprintin mielettömän kaunis Sydäntalvi sekä Nappinjan Pioni ovat kummankin, sekä äidin että tyttären, makuun. 


Tämän hyvin tummansinipohjaisen palan ostin syksyllä itselleni tehdäkseni siitä itselleni pipon ja tuubihuivin. Kun esikoinen ensimmäinen musiikkiopiston konsertti lähestyi, päätinkin viime tingassa ommella sen esikoisen esiintymispaidaksi. Kaunis siitä tulikin. 



Pääntie ja hihnsuut ovat kantattu käsin samasta kankaasta. Tikkaukset on tehty peitetikkikoneella. 


Nappinjan Pionissa on muutama ehdoton lemppariväritys, joista tämä harmaapohjainen on yksi, vaikken ole varsinaisesti harmaan ystävä. Ehkä olisi aika ommella omatkin pionit mekoiksi, kaavavalinnat vain kovasti mietityttävät itselle ommellessa. 


Tähän kuosiin kävi tosi kivasti tällainen pisaramallinen muoto. Hengarikuvassa mekko ei oikein pääse edukseen, lattiakuvassa muoto tulee paremmin esiin. Lopputilkusta tein peruspannan. 


Myös tässä pääntie on kantattu käsin samalla kankaalla. 


Elina Antilan kirppispöydästä kävelin pari kertaa tämän kanelinsävyn Pionin ohi ja lopulta minun piti nakittaa mies hakemaan se lähellä asioidessaan. Aivan ihana syksynsävy. 






1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!