perjantai 5. maaliskuuta 2021

Pikkuneitien tunikoita

A-linjainen perustunika, joka on kiva arkivaate liikkua ja olla. Monet kankaat eivät enempää vaadikaan. Jos jotain extraa haluaa, taskuilla saa pientä lisämaustetta, kuten vaihtelemalla pääntien ommelta resoria tai ompelemalla pääntien samalla kankaalla. Myös hihansuihin voi tehdä kantit resorista, samasta kankaasta, resorista tai samasta kankaasta resorina. 


Tämä hauska trikoo on Verson puodilta Kankaiden yöltä. Pääntie on ommeltu resorikantilla kääntäjää ja peittaria käyttäen, kuten myös hihansuut. Helmaan tein käänteen, jonka tikkasin peitetikillä. Tähän tapaan olen ommellut myös muut tämän postauksen tunikat. 


Tein loppukankaasta mukaan leveän solmupannan. Ei enää pitkä aika siihen, kun pantakelit alkavat! (Juuri nyt mittari tosin näyttää 17 pakkasastetta.)


Jo syksyllä ompelin esikoiselle Bellabitistä ostetusta ihanasta kissatrikoosta tunikan. Täältä on moneen kertaan etsitty omat ja tuttujen kissat. 


UnelmAnkilta ostetusta punahilkasta tein tunikan esikoiselle. Tykkäsin itse kovasti tästä trikoosta. Saatoin vain huomata, ettei pikkupätkät enää riitäkään isompien neitien vaatteisiin. 


Nappinjalta tarttui alennusmyynneistä jouluinen kuosi, josta lainalapsi sai valmiiksi tunikan jo ensi joulunaikaa odottamaan. Ja miksi olla kuosille ronkeli, sataahan toisinaan juhannuksenakin lunta. 


Nappinjan leobardimaisista pilkuista tein saman mallin mukaan perustunikan, tästä tulikin aika veikeä. 


Lainalapsi täytti komeat kuusi vuotta. Hänen paketistaan kuoriutui perheelle ominaiseen sävyyn harmaa setti, johon kuului a-linjainen paita Mutturallan kuosista sekä pilkulliset legginsit.


Olen aina fanittanut Mutturallaa kovaa. Iham uskomaton kuosisuunnittelija ja todella taitava käsistään muutenkin. Vielä muutamia hänen kankaitaan löytyy jemmoista vuosien marinoitumisen jälkeen. 


Pilkut ovat aikoinaan ostettu Kangaskapinalta. 


Kuopukselle tein isompaa tunikaa Ommellisen heposista. Hattarainen pinkki on päättäväiselle nelivuotiaalle ehdoton lempiväri. Tein hihansuihin pitkät resorit samasta koosta, jotta tunika vastaa tuplakokoa. 


Ommellisen Outo päivä oli aivan ihana kuosi! Olisin voinut tehdä tästä mekon itselleni mutta otin sitä esikoiselle, mutta koululainen ei puolestaan kuosille lämmennyt. Onneksi minun ja keskimmäisen maku kohtaa. 


Myös tässä tunikassa on samasta kankaasta tehdyt resorit, jotta tunika menisi tällä kertaa edes hetken pidempään. 

Silti, aurinko, paista, paista ja kasvata kasveja ja lapsia. 😁





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!