lauantai 3. joulukuuta 2016

Muumilaakson väki


Täällä he ovat! Virkattu Muumilaakson väki on muuttanut meille, mutta on täysin vähättelyä puhua muuttamisesta: hikeä, verta ja kyyneleitä - onneksi osa kuvainnollisesti.

Kolme vuotta sitten ilmestynyt Mukavat Muumiamigurumit -kirja on ollut minulla ilmestymisestään asti, kuten myös hyvin pian sen jälkeen Novitan tehtaanmyymälästä tarkoin valikoidut Novita Tennessee -langat. Yhden Muumin sain silloin ajoiksi ja se matkasi ystävälleni pukinkonttiin. Sitten valmistui toinenkin ja vielä yksi pää. Sitten kului lähes kolme vuotta, ennen kuin hermot olivat palautuneet ja muistot virkkauksesta edes hieman kultaantuneet. Kaikki nuo kolme silloin aloitettua matkasivat lopulta kauas meiltä.

Nyt on pakko allekirjoittaa lausahdus "harjoitus tekee mestarin". Jos nyt ei mestariakuitenkaan, on työnjälki niin paljon siistimpää hahmo toisensa jälkeen. Ja nyt olen tyytyväinen! Vielä tyytyväisempi olen siihen, että minä, joka lähes vihasin virkkausta, olen koukussa. 

Mutta tämän neljän viikon taottoman virkkauksen jälkeen vieroitusoireet neulomisesta nostavat kiivaasti päätään.

Saanen siis esitellä: 

Muumilaakson väki: 
Muumipeikko, Niiskuneiti, Muumimamma, Muumipappa, Niisku, Nuuskamuikkunen, Pikku Myy, Hemuli, Nipsu ja Hattivatti.

Kirjassa on vielä ohje Haisuliin, mutta sitä ennen minun täytyy metsästää sopivaa lankaa. Myös Mörkö voisi olla veikeä. Siihen ei ohjetta ainakaan kirjassa ole, mutta lienee aika kokeilla virkkaamista ilman ohjetta, tosin sekin vaatii ensin vierailua lankahyllyllä.


Ohjeet: Mukavat Muumiamigurumit
Lanka: Novita Tennessee ja Novita Helmi sekä pätkät tuntemattomia puuvillalankoja, Niiskuneidin nilkkarenkaassa verhonauhaa.
Koukku: 3,5 mm
Aika: tuhottomasti
Fiilis: Jes! Ei ihan kohta uudelleen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!