keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Operaatio tilkkulaatikon tyhjennys: nuken uudet vaatteet

Nyt kun lomalla on hitusen enemmän ompeluaikaa, kun olen päikkäriaikaan kotona, olen saanut jotain ajoiksi. Täytynee tunnustaa, että kankaita on tullut leikattua ja neulattua kavereiden vieraillessakin ja huomennakin lapsille tulee leikkikavereita kylään, joten kuvittelen jotain saavani aikaiseksi tällöinkin...

Nyt lomalla taittelin tilkkulaatikkoni järjestykseen ja kummallinen polte kankaita kohtaan syttyikin. Niinpä aloitin nukenvaatteisiin varatusta laatikosta ja kokeilin Dobermamin blogiinsa postaamia Babybornin kaavoja. Epäilin vaatteiden mahtuvuutta tuolle 43 cm nukelle, mutta niin ne vain olivat käypäsiä! Sen verran piukkoja kyllä, että ovat käyttökelpoisia myös pienemmällä nukella. 

Meidän pienen nukkeäidin vauvoille valmistui kaksi vinovetoketjullista jumpsuitia. Tätä kaavaa en osannut tulostaa 115% koossa, mutta suurentamattomana se on oikein hyvä tuolle pikku-Babybornille. Sovelsin kaavaa sen verran, että saatoin ommella haalariin pitsivetoketjun.
Kokeilin kaavoista sekä peplumia että frillamekkoa. Tein myös mekon pidentämällä peplumin helmakappaletta.
Housuja tein yhteensä kuudet, kolmet joustofroteiset, kahdet collegesta ja yhdet veöourista. Yhtiin ompelin leveän kuminauhan vyötärölle, muihin muokkasin resorivyötärön.Pari bodyakin oli testattava. Näihin en tehnyt taakse tarrakiinnitystä, hyvin joustava kangas menee pään yli ilmankin :) Suurensin näihin tosin pääntietä hieman. Pääntielle ompelin resorin renkaana. Sammalpolkuun ompelin haaruksen kanttauksen peittarilla ja kantinkääntäjällä, kettuun ihan vain taitoin. Kahdella nepparilla kiinni, ihan kuin oikea body!


Vielä kolme paitaa peplumin kaavaa muokaten. Pidensin helmaa frillamekkoon tai peplumiin nähden. Ompelin paidan pääntielle, hihansuille ja helmaan resorirenkaan. Näistä tuli tosi kivoja ja ovat sen verran helppoja tehdä, että muutama tilkku saa tämän vielä kohtalokseen.


Kaiken kaikkiaan nuket saivat tällä erää 17 uutta vastetta. Hups. Seuraavan hurahduksen myötä vanhemmat vaatteet joutanevat kiertoon...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!