torstai 31. elokuuta 2017

Sofia ensimmäinen


Muutama viikko sitten valmistui kesän viimeisille lämpimille päiville jo tovin ompelua odotelleet Prinsessa Sofia ensimmäinen -kuosiset mekot. Tämä prinsessa on erityisesti keskimmäisen suosikki, mutta koska prinsessat ovat molempien mieleen ja samistelu siskoksille tärkeää, tein samalla molemmille.

Kaavana mekoissa on Ottobren Tropical-mekko, johon olen laskenut saumaa rinnalta vyötäröntuntumiin. Hihat ovat tosiaan lyhyeet (koska kangas ei riittänyt pitkiin). Helmaa päätin söpöyttää lisäämällä siihen pitsinauhan, jonka kerrankin tikkasin kankaan päälle - pitsi kuulemma kuuluu ommella päälle. 


Heti pääsivät mekot käyttöön tuolloin. Onneksu talvellakin lyhythihaisia voi käyttää neuletakin alla.

keskiviikko 30. elokuuta 2017

Metri rotinakangasta - voi Hilda!


Kummini yllätti minut eräänä päivänä muutama viikko takaperin ihanalla puhelulla: hän oli Kokkolassa Paapiin tehtaanmyymälässä ja sanoi tuovansa minulle rotinakankaan, josta saisin ommella kolmelle tyttöselle. Yhtä Paapiin kauneimmista kuoseista minulta ei kattavasta kokoelmasta löytynyt, Hilda-pupua. Ja tämä väri! Mikä herkku!

Metrin palasta leikkasin ensin Paapiin kaavakirjan Siiri-tunikan koossa 116 cm pidentäen hieman helmaa. Sen jälkeen leikkasin 104 cm samaisen tunikan. Lopuista toteutin saman kaavakirjan bodyn, johon pidensin haaraa niin, että sain bodysta tuplakoon (68/74) ja hihoihin laitoin resoria, ettei mitta niissäkään loppuisi liian aikaisin. Aivan ei koko bodyyn kangas riittänyt. En halunnut kuitenkaan tehdä vain takakappaletta eri kuosista, vaan lisäsin sitä etupalaankin.Ai että ne ovat ihanat! Onneksi eräs kaveri lähetti minulle Hildaa vielä puolimetriset Paapiin Pop upista Sellosta. Ne aarteet menevät nuorimmille siskoksille 😍maanantai 28. elokuuta 2017

Pinkkiä, frilloja ja pitsiä

Vaikka meidän neitosten vaatekaapeista löytyy vaatetta pienen kylän tarpeisiin, pitää se sisällään vain printtejä, kuoseja ja värien sekamelskaa. Siispä tällä kertaa melkeinpä oikeaan tarpeeseen: värien ja kuosien rakastajan näkökulmasta hyvin tylsästi ja pelkistetysti yksiväristä. Pienin neiti sentään sai bodeihinsa pitsiä kummin siskon verhojen lyhennyksestä.


Vaaleanpunainen trikoo on Onmellisen avajaistarjouksista napattua, pinkit Kangaskapinan valikoimaa (ah, mikä laatu! Ja edullinen). Isompien frillatunikoissa kaavana Jujunan Butterfly kesäkaavapaketista ilman olkafrilloja ja pitkillä hihoilla. Loppukankaista tehdyissä bodyissa Jujunan vauvakaavojen Nooa-body hieman pidennetyllä haaraosalla.

Ensimmäistä kertaa kanttasin kääntäjällä trikoota. Toimihan se ihan, mutta paljon paremmilla mielin selviän jatkossa käyttämällä resoria kanttauksissa.
Ensimmäiseen pitsibodykokeiluun ompelin pitsin päälle tikkaamalla alaosan päältä kiinni etukappaleeseen, toiseen tein poikkisauman. Ehkä kuitenkin matalampi pitsi, kuten vaaleammassa bodyssa on, on kivempi. Täytyy katsoa päällä, kun on housutkin bodyn päällä.Rullapäärme on kyllä näissä frilloissa aivan ehdoton!

Nyt voi isommat pukea värihirvityslegginsejä yhteensopivimmin parein! Ja verhoa on jäljellä vielä lisätehtailuihin ja täytyyhän kummin uusimman murun saada myös omansa 😍

perjantai 25. elokuuta 2017

Karhu, kettu ja kissa


Kirjoitin blogiin aiemmin ohjeen rottakirjanmerkkiin. Päätin kokeilla virkata samaan tapaan väriä, kuonoa, korvia ja häntää muunnellen muutaman muunkin eri hahmon: näin valmistuivat karhu, kettu ja kissa.

Kaikki lukutoverit on virkattu 3,5 mm puikolla. Kissa ja kettu ovat Dropsin Parisia, nalle Novitaa.
Nyt muutama rotta työn alle, jouluun on kuulemma enää neljä kuukautta!

keskiviikko 23. elokuuta 2017

Noshin askattelupussi ja roikkumaan jääneet

Viime kuussa (vai jopa edellisessä?) kaveri toi minulle voittamansa Noshin askartelupussin ja heitti haasteen, mitä noista hyvin erikokoisista ja monenlaisista materiaaleista saisi, kun tavoitteena olisi ihan vaatetta lapselle tai nukelle.

Lopulta pienimmät näytepalat saumuroin nukkekodin matoiksi, keskikokoiset BB-nukelle vaatteiksi (entisen) Dobermamin blogin kaavoja muokaten (tosin pipo on Jujunan vauvakaavoista). Jumpsuitissa kangas ei huppuun riittänyt.

Isoin pala yhdistyi mustaan, jolloin siitä sai 98 cm t-paidan Paapiin kaavakirjan Myyry-kaavalla. Pitkä suikale oli aivan täydellinen rusettipantaan. Tuo raita on kyllä niiiin herkullinen.

Askartelupussin lisäksi tarvittiin pala trikoota, vetoketju ja pätkä resoria.

Mukaan tekaisin vielä jemmassa aikansa jo olleesta puuvillasta nukelle perivaatteet, jotta unet maittavat.Postaamatta ovat jääneet myös nämä trikoiset rentoiluhousut, joissa on resorivyötärö ja -lahkeet. Vyötärön resorin sisään pujotettu kuminauha. Kaavana toimii legginsien kaava, joita on levennetty lahjetta kohti.

Ja vielä nämä Noshin ilmaisella lippapipokaavalla tehdyt lippapipot. Oiva asuste kevääseen ja syksyyn!