tiistai 29. marraskuuta 2022

Bambin täplät


Kun Suomen kädentaitojen messuilla toissa viikonloppuna näin tämän Bambin täplä -collegen, sain viimein idean tämän vuoden joulukorteista. Olin katsonut samaa kuosia Lalialta, mutta aina se ehti loppua. Uusi tuttavuus, Lempikangas, oli muutaman muunkin löydön lähde.


Esikoiselle ompelin hupparin. Huppari on ommeltu Mekkotehtaan Kahden-kaavalla, tosin pidensin helmaa himpun. Hupun vuorissa on Hento stylen trikoota.


Nuoremmat tyttöset saivat collegepaidat, joiden helmat ovat myös himpun pidemmät. Pääntielle on ommeltu collegerengas, kuten hihansuille ja helmaankin.


Näistä tuli niin söpöt!


Kettuja pipossa ja tyynyissä


Minulta pyydettiin merinovillasta neulottua kettupipoa. Neuloin pipon kaksinkertaisesta Dropsin Baby Merinosta. 


Pipossa on 2o, 2n -joustinneuleella kaksinkerroin taittuva resoriosa. Itse pipo-osuus on ainaoikeaa. Päättelyyn neuloin kaikki silmukat koko kierrokselta kaksi oikein yhteen ja välikierroksen jälkeen toistin saman. Korvat neuloin irrallisena suljettuna neuleena ja ompelin pipoon kiinni.


Eläinkuosisesta paksusta puuvillasta ompelin sisustustyynyyn päällisen ja sen lisäksi ompelin toisen tyynyn. Koska tuo toinen tyyny ei ole vakiomittainen, ompelin sen sisään puuvillaisen sisätyynyn, jonka täytin tyynyvanulla. Kummassakin tyynynpäällisessä on piiloketju sivussa.


perjantai 25. marraskuuta 2022

Uniikit: Pionit, old green


Uniikin vanhanvihreänsävyisestä trikoosta, jossa on hennonsävyisiä pioneita, ompelin mekon kietaisuyläosalla. 


Mekossa on takakappale yhteinäinen, mutta edessä menee poikkileikkaus. Pääntielle ompelin alavarat, jotka on tikattu peitetikillä. 


Hihanmitta on 2/3, joka on mukava keällä, mutta menee talvella ihanasti villatakin alla. 


Piilotin helmaan sivutaskut. 


Varsin kaunis väriyhdistelmä, kukkakuosit toimivat aina. 

torstai 24. marraskuuta 2022

Kirkkaiden värien söpöyksiä


Tämän ihanan vihreän tunikan ompelin ekaluokkalaiselle juuri ennen koulun alkua. Kangas on Ommellisen. Tein trikoosta perustunikan, jonka pääntie ja hihansuut on kantattu resorilla kantinkääntäjää käyttäen. 


Kahdeksanvuotias sai synttärilahjaksi värikkään setin. Setissä oli pilvikuosinen collegetunika. Tunikan helmaan ja hihansuihin ompelin samasta kankaasta renkaat, kuten myös pääntielle. 


Settiin pariksi ompelin pehmoisesta trikoosta raitalegginsit. Nämä molemmat kankaat olen ostanut kirpparilta. 


Loppucollegepalasta ompelin kummitytölle puolivuotislahjaksi pöksyt. Näistä tuli kyllä ihan supersöpöt! 


Ompelin ekaluokkalaiselle pitkähihaisen paidan Selian pesukarhuista. Ompelin ensin pienelle neidille tunikan, jossa on pussihelma ja tuplakokoa varten pitkät hihansuuresorit. Oman neidin paitaan ompelinkin takakappaleen harmaavalkoraidallisesta trikoosta.