lauantai 29. helmikuuta 2020

Legginsejä


Pikkuneitien kaappeihin voi viimein päivitellä legginsejäkin, kun trio on virahtanut ihan silmissä. Kuopukselle riittää vielä isoimmat tilkut, muttei kauaa - mutta onneksi on tädinmurunen ja kummilapset.


Kuopukselle ompelin Kankaita.comista tilatusta yksisarviatrikoosta legginsit Nuppusen kaavalla. Legginseistä tosin tuli reilut, sillä pituutta laitoin sen, mihin sain palan riittämään. Lahkeensuihin laitoin resorit.Esikoiselle kokeilin myös Nuppusen kaavaa ja ompelin Paapiista legginsit. Tätä kangasta on kommentoitu liian kapeksi, matalavyötäröiseksi, mutta leveälahkeiseksi kaavaksi. Kuopuksella tämä kaava toimii hyvin, harvat legginsit näyttävät hänen päällään legginseiltä, mutta nämä ovat riittävän kapeat. Lahkeensuun voisi ommella hieman kapeammaksi. Myös vyötärönkorkeus on ollut hyvä. Isompien tyttöjen kohdalla haarakoukku ei istu aivan yhtä hyvin.Pinkkipallo tilkkulaatikosta ommeltui myös legginseiksi lahjeresoreilla. Vyötärölle tein trikookaitaleen, joka on yksiväristä pinkkiä.Äitini hyväkuntoinen käytöstä karsiintunut paita löysi myös uusiokäyttöä legginseinä. Myös näihin lisäsin resorit, jotta sain pituutta tarpeeksi.keskiviikko 26. helmikuuta 2020

Yksisarvismekot


Ihanaa, kun valoa riittää jo pidemmälle päivää ja kuvia voi ottaa luonnonvalossa. Värit pääsevät aidompina esiin ja muutenkin kuvaaminen ulkona on paljon kivempaa.

Tovi sitten valmistui omille tytöille yksisarvistrikoosta mekot Lalian Amanda-kaavalla. Tykkään tästä mekkokaavasta kovin, kun helmaa on mukavasti ja mukaan saa vielä taskutkin.


Kankaat on ostettu jo tovi sitten. Muistelen, että nämä olisivat Kankaita.comilta tai jostain ulkomaan kimppatilauksesta. Helman olen rypyttänyt framilonilla. Pääntie on kantattu käsin trikoolla ja tikattu peittarilla.

Reilua mitoitusta on tämäkin Lalian kaava, mikä ei suoranaisesti ole huono asia. Lillalumi kyllä tiedottaa, että kaavoista tulisi ottaa lapsen pituutta vastaava kaavakoko. Sinisen mekon koko on 128 cm, käyttäjä 126 cm pitkä.

tiistai 25. helmikuuta 2020

Villasukat


Pitkästä aikaa tuli neulottua perinteiset villasukat ja sehän oli itseasiassa aika mukavaa! Harmaat miestensukat neuloin 79-vuotiaalle tuttavamiehelle lahjaksi pitkästä aikaa. Keltaiset sukat ovat omalle keskimmäiselleni.


Harmaat sukat on neulottu Novitan Seitsemästä veljeksestä. Näissä on 48 silmukkaa ja puikkona ovat kolme puolikkaat. Päävärinä on harmaa, mutta olen neulonut väliin vaihtelevalla välityksellä vaihtelevasävyistä harmaata kahdesta viiteen riviä. Myös välikierrosten määrä vaihtelee. Tein kuitenkin kumpaankin sukkaan raidat samoilla rivimäärillä.Varren neuloin 2 o, 2 n -joustinneuleella. Kantapää sukissa on vahvistettu. Kärkeen tein sädekavennukset.


Keltaiset sukat on tehty pikkuneidin lempivärillä niinikään Novitan Seitsemästä veljestä. Sukkien kuvio on valepalmikkoa - helppoa, mutta kaunista. Alussa on viisi kierrosta 1 o, 1 n -joustinneuletta kierretyillä oikeilla silmukoilla. Myös näiden kantapää on vahvistettu. Kärki sen sijaan on neulottu nauhakavennuksella.
maanantai 24. helmikuuta 2020

Ommellisen Lacepath


Tässä pari viikkoa sitten kaivoin esiin yhden kuosirakkauksistani, Ommellisen Lacepathin, jota olimme kaverini kanssa tilanneet Kankaiden yönä. Ei siis viime Kankaiden yönä, vaan... no, parin vuoden sisään. Minulla on tätä jemmassa myöskin monivärisenä, kuten myös sitä samaa lycrana, sillä en osaa päättää, tekisinkö siitä trikoot vai uikkarin. Ehkä se riittäisi trikoisiin ja bikineihin?

Ompelin tämän mekon käyttäen Jujunan Adalmiinan kaavaa pohjana. Fiksua toki ommella kerralla kaksi mekkoa (toinen täällä postattuna) ja todeta sitten kuvaillessa, että tässä vaiheessa elämää pienempikin koko olisi riittänyt. Luotetaan silti siihen, että käytön ja pesujen myötä nämä vielä kutistuvat.


Helmaan ompelin trikookaitaleen renkaaksi ommeltuna. Sivuissa on ohjeenmukaiset kaaritaskut. Pääntie on kantattu käsin trikoolla. Tikkaukset tein peitetikkikoneella, muutoin ompelu sujuikin saumuria käyttäen.

Sitten visioimaan värikkäästä jotain kivaa kevättä ja aurinkoa silmällä pitäen.

lauantai 22. helmikuuta 2020

Vauvanvaatteita


Tilkkulaatikosta löytyy monia isompiakin tilkkuja, joita on kiva hyödyntää näihin pieniin vaatteisiin. Alkuvuodesta valmistuikin tädin muruselle uusi body ja parit housut sekä rotinalahja pienelle prinsessalle.


Murusen body on tehty Jujunan Nooa-kaavalla, kuten rotinoiksi viety timanttibodykin. Saman kaavapaketin Niklas-housukaavalla ompelin parit collegepöksyt.
Pienen prinsessan vauvalahjaan ompelin toisen bodyn Ottobren Warmly wrapped -kaavalla. Täytyy taas mainita, miten mainio kapistus näissä onkaan tuo kantinkääntäjä!
keskiviikko 19. helmikuuta 2020

Uutta tytöille


Joulun alla tulee vähemmän ommeltua omalle porukalle. Nämä vaatteet ompelinkin jo kuukauden päivät sitten, mutta postaaminen on taas viipynyt. Kohta ollaan ajan tasalla!

Eskarilaiselle ompelin pari uutta collegepaitaa. Kaavana paidoissa on Paapiin Myyry hieman levennettynä. Hihansuihin, helmaan ja pääntielle on ommeltu resorirengas. 

Ihana vaaleanpunainen college sekä resori ovat ostoksia Suomen kädentaidonmessuilta Tampereelta viime marraskuulta, Paapiin kojulta. Pioni on Nappinjan kuoseja, tähän liitettynä Kangaskapinan resoria.


Isompia tilkkuja käytin jälleen kuopuksen legginseiksi. Hälle ei valmiina löydy tarpeeksi slimmejä tai vähintäänkin vyötäröstä kaupanversiot ovat liian reiluja. Nämä on ommeltu Nuppusen kaavalla. Vyötärön tosin tein kaitaleella.Perhostrikoo oli ihanan pehmeää, joten tein siitä triolle tuubihuivit. Näiden tekoon löytyy ohje vanhemmista postauksista.