torstai 5. helmikuuta 2015

Villitys-kirjoneulesukatFacebookin villasukkaryhmän on vallannut uusi villitys: Villitys-kirjoneulesukat. Ensin sukkia esiintyi yhdet, sitten toiset ja sitten houkutus tehdä kirjoneulesukat itsekin oli jo niin suuri, että ne oli tehtävä heti seuraavaksi. Onhan tällaiset sukat hitaammat tehdä kuin yksiväriset, mutta kaiken vaivan väärti. Lankana minulla näissä Villityksissä on Novitan Seiskaveikan Polkka ja ruskea. Polkan kerää jäi vielä sen verran, että saisi toisetkin kirjoneuleiset tehtyä, ruskeaa jämäkerä. 

Kuvio oli aluksi ajatusta vaativa, mutta lopulta kuvion oppi niin hyvin, ettei juuri tarvinnut edes piirrosta. Liitin mallikerran postauksen loppuun, jos joku ei kyseisessä sukkaryhmässä ole ja siellä jo ole malliin ihastunut. Nyt olisin helppo tehdä toiset sukat, kun kuvio on hyvin päässä - nämä taitavat lähteä lahjakassiin, sillä himoitsen itselleni musta-sateenkaari-värityksellä tehtyjä... 

Varressa on 60 silmukkaa, joten tein ne viidellä 12 silmukan puikolla, resorissa kaventuu 48 silmukkaan, jolla tehty jalkapöydän osuus. Puikkokokona minulla oli 3,5. Siinä ja siinä, saisivatko kuitenkin olla vähän tiukemmat, mutta kuviokerran takia ei paljon jousteta.Malli on siis alunperin otettu kuulemma villapaidan ohjeesta. Luvan jakamiseen olen varmistanut henkilöltä, joka sen laittoi kiertoon poimittuaan sen löytämästään ohjeesta :)


Aikas kivat, vai mitä?

4 kommenttia:

  1. Kiitos piirroksesta! Heti piti lähteä kokeilemaan.

    VastaaPoista
  2. Toi on kaunis malli! Ootko ohjeen tekijältä kysynyt luvan kuvan jakoon? Hänellä on kuitenkin tekijänoikeudet tohon kuvaankin.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kun laitoit ohjeenkin. Kaipasin lisähaastetta kymmenien sukkien jälkeen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!