torstai 29. helmikuuta 2024

Housut erityistarpeella


Minulta pyydettiin muutamat housut erityistarpeeseen nimittäin lapselle, jolla on avanne. Housuissa tuli olla tarpeeksi korkea vyötärö, ettei se hankaisi avannetta. Avannepussi myös tarvitsee tilaa. Housuihin haluttiin myös pitkääkäyttöikää sekä mieluisa ulkonäkö. 


Mieluisat colleget asiakas löysi Nappinjalta. Malliksi housuihin päätin baggymaisen mallin, jotta hiertäviä saumoja avanteen kohdilla olisi mahdollisimman vähän. Housuissa on vyötäröllä kuminauha. Lahkeissa on pitkät resorimaiset kappaleet, jotka voi aluksi kääntää käyttöön.


Toivottavasti näistä on paljon iloa arkeen.

tiistai 20. helmikuuta 2024

Tilkuista nukenvaatteita

Tammikuiselle pikkuneidille toivottiin syntymäpäivälahjaksi hänen nukeilleen jumpsuiteja ja neulottuja tossuja. Mieluisiksi kuoseiksi valikoituivat Nappinjan colleget, joten pääsin mukavasti käyttämään näitä herkkutilkkuja.


Tossuissa käytin myös jämäkeriä, Novitan Seitsemää veljestä.


Kumpaankin jumpsuitiin vuoritin hupun yksivärisellä trikoolla. Eteen ompelin pitsivetoketjun, se on kaunis koristekin. Hihansuissa ja lahkeissa on resoria.


Tyttären nukke sen sijaan tarvitsi tumput ja kuolahuivin, tosin hän taisi kysyä kauluria. 


Pikkuiselle vauvelille pyydettiin ompelemaan ristiäisiin rusettipanta. Tyttären nuken pää oli sopiva malliksi kuviin.

sunnuntai 18. helmikuuta 2024

Collegea lapsille


Olin ostanut jo pitkä aika sitten tätä ihanaa leokuosista collegea ja leikannut sen esikoisen paidaksi. Kangasta ei kuitenkaan ollut riittävästi, enkä toteuttanut suunnitelmaani mustasta hihasta. En myöskään muistanut, mistä olin kankaan tilannut. Kun kaveri oli tilaamassa Ainoalasta kankaita, huomasin tätä Dots-collegea valikoimissa ja sain tilattua sitä lisää. Sillä välin kuopuksen täplärakkaus oli muuttunut hyvin suureksi.


Ompelin kuopukselle Kaavastudio Ainoan Blokki-paidan. Tämä malli on aivan ihana. Olen yrittänyt kaivella kaavojani, jotta piirtäisin sen isommassa koossa ja isommat neidit saisivat uudet - edelliset alkavat käydä kuopuksellekin pieneksi, mutta hän rakastaa niitä niin kovin, että ne odottavat vielä hetkeään.


Musta collarikaulus sopii täpliin kivasti. Myös resoreiksi valikoitui musta.


Esikoinen sai peruscollegen. Paidan malli saattaa olla Jujunan collegepaita. Myös tähän yhdistin mustat resorit.


Vielä yksi postaamaton joululahja löytyi. Eräs pian neljä vuotta täyttävä söpöliini sai lahjaksi tämän collegetunikan. Hihoissa on collegeresorit ja pääntiellä samaa collegea renkaaksi ommeltuna.


Alkuvuodesta pyörähtivät syntymäpäivät käyntiin. Sekä omat lapset että suurinosa kummilapsista ja muista tuttavalapsista on syntynyt kevättalvella. Esikoinen vei kaverilleen syntymäpäivälahjaksi tämän Ommellisen Niitty-collegesta ommellun paidan. Toivottavasti kuosi on mieluinen koululaiselle, ainakin olen tästä tehnyt vaatetta hyvin monenikäiselle ja oma neitini ainakin tykkäsi tästä.


Ompelin paitaan pääntielle, hihansuihin ja helmaan resoria.


Keskineidille ompelin Ottobren collegepaitakaavaa testaten tämän ihanan Uniikit raportticollegen. Tämä on niiiiin ihana! Etu- ja takakappaleella on kuvio, hihoihin on hyödynnetty raportin raitaosuutta. Viimeiset tilkut ompelin nuken samissettiin.


Pääntiellä ja hihansuissa on helman tapaan resoria.


Toiseen hihaan piti kikkailla ja siinä onkin sauma.