keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Kassi-Almoille kasseja

Juhannuksena silmiin kerrassaan houkuttele ohje bägiin. Oli varsin haastavaa sinnitellä koko viikonloppu mökillä ilman mahdollisuutta tulostaa kaavoja, ilman kankaita ja ompelukonetta (pino tilkkuja ja saumuri olivat kyllä mukana, mutta niihinkään en ehtinyt koskea).  Kotiin tultua oli tämä laukkuprojekti aloitettava välittömästi.Nuorimmaiselle valmistui Muumi-kuosinen laukku, jonka kangas on hilloutunut vuosia. Tottapuhuakseni kangas on kappa, kirpparilta ostettu, muttei koskaan löytänyt sopivaa ikkunaa. Sisällä oleva kangas on Marimekkoa, ikuisuuksia jemmattu sekin. Sisään piti leikata Hemuli taskuun, kun niin sopiva pala jäljelle jäi. Koko verho kului kyllä tähän, mutta todellakin kannatti. Tällaisena Muumi-fanina voin todellakin kuvitella lainaavanikin laukkua...
Prinsessalaukku tuli esikoiselle, prinsessa Elsalle. Kankaat tähän ovat suikaleita, jotka jäivät, kun ompelin tytöille muutamat prinsessalakanat. Elsaakin laukkuun piti saada ja se löytyy Olafin kanssa sisäpuolen taskusta.
Lasten laukkujen renkaat on äitini vanhasta laukusta. Hihnan välikappaleen kävin ostamassa Bellabitiltä, kuten myös d-renkaat omaan laukkuuni. Ketju myös on paikalliselta kangaskaupalta. Siistein tästä kolmannesta yrityksestä tuli, tähän olen jo oikein tyytyväinen. Ensin epäilin kaavaa, mutta kun ketju oli muoviketju ja juuri sen 30 cm, onnistui vuorinkiinnityskin nätisti. Ehkä harjoittelullakin oli vaimutusta asiaan.

Tämä pöllö jää siis itselleni. Tämä pöllökuosi ja sisällä oleva punainen on jemmoista myöskin. 
Onneksi joulu tulee tänäkin vuonna. Ehkä voisin muutamaa kaveria muistaa näin vuosien takaa syntymäpäivienkin koittaessa...

maanantai 27. kesäkuuta 2016

Prinsessamekkoja helmalla, joka pyörii tanssiessa

Pikkuneidin ehdoton vaatimus mekoille on, että helma pyörii tanssiessa. Taannoin pikkuneiti kolme vee lähtikin mummolaan yökylään näillä sanoilla: 

"Äiti, nyt sinulla on koko yö aikaa (pikkusiskon nukkuessa) aikaa ommella minulle se pöllömekko. Myös Jasmine-mekko olisi kiva, sellainen, jossa helma pyörii tanssiessa. Myös Olaf-mekko olisi myös ihana, senkin helma pitäisi pyöriä."

Kahden viime viikonlopun aikana valmistui viisi mekkoa, joista neljä on isommalle ja yksi pienemmälle neidille. Isompi neiti sai raitahelmaisen Frozenin ja Jasminen Ottobren Tropical-mekkokaavaa muokkaamalla helman osalta. Lila Frozen ja pienemmän Ariel ovat Ottobren Paperplanen kaavalla, hihat tosin ovat Noshin paidasta.


Taskut ovat tämän ikäisella plussaa, niitä aarteita kun riittää.

Raidat ja tähdet ovat Kangaskapinalta, Jasmine Jonicilta. Frozenit Kärkkäiseltä.

perjantai 24. kesäkuuta 2016

Juhannuskukat 2016

Tämän vuoden juhannuskukat esiintyvät maximekkona. Kaavan pohjana on Onion 2035, josta olat muokattu, sillä tahdoin hihattoman maxin. Helmaa on myös pidennetty sopivasti (eli sen, mitä kangas salli). Olisin ehkä tykännyt enemmän etu- ja takakappaleista yhtenäisenä, mutta sitä ei kankaan määrä sallinut. Tein leikkauksen kaavanmukaisesti rinnan alle. Hieman jouduin kaventamaan vyötäröltä ja lanteilta, jotta maxi laskeutuisi nätisti. Kangas on alkujaan Trikookankaalta.


Peittarin kääntäjä petti minut kyllä pahasti kantatessani tämän pääntietä niskasta. Jouduin katkaisemaan kantin kesken, joten vedin trikoota riittävästi, että saatoin kantata loppupääntien vanhaan tapaan käsin taitellen. Onhan se kääntäjällä aina asteen siistimpi, mutta tuskin kukaan niskaani niin läheltä tulee tutkikaan.
sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Legginsejä ja muunnelmat

Koot.fi legginsikaava on kyllä kerrassaan mahtava, istuvuus on juuri niin huipussaan kuin luvataankin. Kun viime legginseistä vain puolet lopulta päätyivät omaan kaappiin, päätin tehdä muutamat omannäköisemmät legginsit. 

Kaikkien kankaat on Kangaskapinalta. Tilkkutäkki ja Romantiikka nimenomaan legginsejä varten ostettukin. Tilkkutäkki on kankaana minulle kovin harmaa, mutta sen printti viehättää kovin. Romantiikka taas on aivan täydellinen sävymaailmaltaankin. Olen myös retrosävyjen ystävä, joten myös kolmannet kolahtavat.
Pitkät näistä taas kyllä tuli, taidan olla tappijalka kaavaan. Saa nähdä, kutistuuko pesussa vai tarvitseeko ottaa koneen alle. Iso homma ei lyhentämisessä ole joka tapauksessa, joku muu vaan saisi katsoa mitan.Muunnelmat olivat harjotuskappale housuihin, jollaiset kaveri tahtoisi. Vaikka luulin leventäneeni legginsien lahjetta reilusti, saa leventää ensi kerralla reilusti enemmän, jotta resoreilla saa kunnon pussituksen aikaiseksi. Madalsin vyötäröä ja korvasin sen resorilla. Kuten alunperinkin ajattelin, resori kyllä vaatii sisäänsä myös kuminauhan. Uudet testiin siis... mutta kyllä nämäkin käyttöön tulevat!


torstai 16. kesäkuuta 2016

Minni ja Mikki

Disneyn hahmot ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Näitä Ankkalinnan hahmoja ei kovin usein kankaissa tapaa, mutta silti olen onnistunut pari Hiiri-kangasta hankkimaan. Tämä vaaleanpunasävytteinen Minni on alkujaan muistaakseni Jyväskylän kangaskaupasta, Mikki sen sijaan on niin vanha jemmaus, etten tosiaan muista. Tein siitä aikoinaan esikoiselle 56 cm bodyn ja nyt loppu päätyi lahjaksi eräälle pienelle miehenalulle.


Kaavana mekossa on alkujaan Ottobren Tropical-mekko. Pitkähihaisia mekkoja ei esikoisella montaa ole, vaikka mekot ovat mieluisin vaate ja Suomen kesässä pitkähihainen varma valinta. Tässä kaavassa on riittävästi helmaa myös neidin mieleen. Silti minua kutkuttaisi kokeilla ommella täysikelloa - eiköhän sitten ainakin helma tanssiessa heiluisi.

Hihoihin täytyi ottaa toista kangasta käyttöön, ehkä raita muutenkin on parempi vaihtoehto ja tekee digiprintin rinnalla kokonaisuudesta raikkaamman. Hihansuihin ja helmaan ompelin peittarin tikin tällä kertaa niin, että se on koristeompeleena päälläpäin. Pääntie on kantattu kääntäjällä.Bodyn kaava on Ottobren Sausage dog koossa 68 cm. Kantinkääntäjä teki jotain ennenkuulumatonta! Sotki ommelta ja venytti resoria niin, että jouduin katkaisemaan kaitaleen kesken kanttauksen! Onneksi haaraosassa, että jää piiloon. Sain kohtalaisen hyvin mokan korjattua, joten annoin silti lahjaksi. Kelpuuttaisin itsekin.

Ja nepparit! Nyt ne sitten loppuivat. Tilasin talvella ebaysta aivan ihania ja vaikka minkä värisiä neppareita. No, tietenkään ne eivät sopineet pihteihini, jotka ovat aivan huiput. Tilasin neppareihin kuuluvat pihdit ja pöh, seuraavais hankin luottopihteihini pienempiin neppareihin sopivat päät. Tai ostaa oikeankokoisia neppareita, vaikka ihan ilmaisia ne eivät ole...


Hihoissa on käännettävät resorit, saa vaikka pienet nyrkit piiloon ylipitkillä hihoilla :)