maanantai 28. maaliskuuta 2022

Kisusia

Tämä kisutrikoo on ollut minulla vuosia. Kun keskimmäinen neiti oli aika mini - eli kuutisen vuotta sitten - ompelin hänelle tästä kesämekon. Tuo mekko hänelle on muistaakseni päällä paikallislehden tekemässä jutussa Muumitalo-leikkimökistämme. 

Joka tapauksessa trikoo on jo vanhempi ja jäänyt hillottuihin, koska niin sen kuosi kuin värit ovat ihanat. Nyt oli oikea hetki ommella se tunikoiksi triolle. Loppupalan ompelin yhden lapsen bestikselle syntymäpäivälahjaan, niin voivat samistella. 


Tunikoitten pääntiet on kantattu käsin. Hihansuissa on pitkät resorit, jotka on ommeltu trikoosta. 


Lahjatunikaan on ommeltu jatkoksi valkeaa trikoota. 


lauantai 26. maaliskuuta 2022

Naisten leningit

Tässä jälleen kootusti viimeaikaisia, tilauksesta ommeltuja naisten yläosia. Kaikkia näitä voisi käyttää niin sukkahousujen kanssa kuin legginsien kanssa. 


Eurokankaan kaunis, tumma kukkatrikoo sopii mainiosti astetta paremman menon mekkoon. Mekko on juhlava, mutta mukava pitää. Kuitenkin legginsien kanssa pidettynä se sopii myös arkeen. 


Mekon pääntie on toteutettu alavaralla. Tikkaukset olen tehnyt peitetikkikoneella. 


Toinen Eurokankaan trikoo, edellistä himpun ohuempi, pääsi edustamaan rentoihin juhliin. Mekon pääntie on tehty myös alavaralla. Hihojen suut on poimutettu trikookaitaleen avulla. 


Versonpuodin kaunis Sielunlintu-trikoo sopii hyvin kietaisuyläosalliseen mekkoon. Mekkoon toivottiin helmaa, joka käyttäytyisi kauniisti tanssiessa. Pääntien reunat on kantattu käsin. 


Ommellisen collegesta ompelin hupparitunikan. Huppu on vuoritettu harmaalla trikoolla. Hihansuissa on collegesta tehdyt resorit. Helmaan ompelin peitetikillä tikatun käänteen. 


perjantai 25. maaliskuuta 2022

Huppumekot tilauksestaSain ommella pyynnöstä kaksi hupparimekkoa, joista tuli aivan ihanat. Kumpaankin college löytyi Nappinjalta. Asiakkaan toiveena oli korostaa vyötäröä, mutta silti tuoda huppariin ripaus sportisuutta. Myös töihin sopivuus niin legginsien kuin astetta juhlavampaan menoon sukkiksien kanssa koettiin eduksi. 


Tämä kukkacollege on todella kaunis. Se sopii huppariin oikein ihanasti. Huppuun ompelin mustasta trikoosta vuorin. Asiakas halusi helman käänteellä, eikä hihansuihinkaan laitettu resoreita. Tikkaukset on tehty peitetikkikoneella. 


Hupparissa on reilun kokoiset taskut kaarisuilla. 


Myös yksivärinen, muistaakseni aprikoosinsävyinen huppari, on tehty täysin vastaavasti. Ainoastaan huppuun käytin trikoon sijaan samaa collegea. 


Kumpi on enemmän sinun makuusi?