torstai 27. toukokuuta 2021

Pojat, pojat

Tässä pläjäys pikkupoikien vaatteista ja asusteita, joita olen ommellut viime aikoina. Kun itsellä kaikki lapset ovat tyttöjä, on mukava välillä tehdä poikienkin juttuja. 


Minua pyydettiin tekemään pyjama pienelle pojalle. Itseltä ei traktorikuosia - jota toivottiin - löytynyt, mutta onneksi kaverin kangaskaappi auttoi. Traktoreihin yhdistin harmaata täplää. 


Lisäsin paidan pääntielle käsin kantin, joka on harmaata täplätrikoota. Samaa kangasta laitoin myös hihansuihin, jolloin paita toimii tuplakoossa. 


Myös housujen lahkeensuihin tein pitkät resorit hihansuiden tapaan. 


Pienelle yksivuotiaalle synttärisankarille ompelin pakettiin käyttövaatetta: työkalupaita Paapiin kankaista, Noshin tähtiä housuissa ja pöllökuosinen t-paita näin kesää vasten. 


Kanttaukset on tehty resorista ja ommeltu kääntäjää ja peittaria käyttäen.


Toinen yksivuotias sai lahjassaan collegepaidan. Pääntiellä, hihansuissa ja helmassa on resorirenkaat. 


Bellabitin konekuosista collegea ompelin yhdessä melaaratun harmaan kanssa. Myös näiden kanttaukset tein resorista. 


Vaaleapohjaiseen konekuosiin on yhdistetty okraa, jota myös löytyi Bellabitiltä. 


Sama okra kävi vallan mainiosti myös harmaapohjaisen työkoneen pariksi. 


Paapiin työkone- ja vanhat autot -kuosit ompelin muutaman pikkupojan pipoksi. Näissä värit ovat kyllä mitä mainioimmat. 
sunnuntai 23. toukokuuta 2021

Paitoja ja pantoja


Kesä tulee ja on jo ihan melkein täällä. T-paitavarastoja onkin moni kurkistellut ja toinen näistäkin t-paidoista lähti tilauksena. Loppukangas riitti toiseenkin paitaan, joten tein esikoiselle isompaa paitaa. 


Paitojen pääntiet on kantattu käsin samalla kankaalla. Tikkaukset siihen sekä hihansuiden ja helman käänteet on tikattu peitetikillä. 


 Nappinjalta ostetusta pilvitrikoosta tein myös paidan tilauksesta. Myös tässä kanttaukset on tehty trikoosta käsin kääntäen. 


Nappinjan pupucollegesta tein tunikan pupufanikuopukselle. Helmaan, pääntielle ja hihansuihin ompelin resorirenkaat. 


8-vuotislahjaksi eräälle prinsessalle vietiin trikoopaita flamingoista. Lisäksi mukaan ompelin headwrapin.


Pari solmupantaa ompelin alkuvuodesta, joista toinen lähti kestoliinojen - ja Geishan - kanssa ystävänpäiväksi bestikselle.


Myös aiemmin valmistui ruusukuvioinen solmupanta. 

perjantai 21. toukokuuta 2021

My little Babybornin uudet vaatteet

Sain toiveen tehdä asiakkaan kankaasta jumpsuitin pienelle Babyborn-nukelle. Kieltämättä oli aika pelottavaa iskeä sakset tällaiseen herkkukankaaseen, kun tietää, ettei tämä ole mitään tusinatuotantoa. Lopputulos on kyllä upea, kuosi on niin kaunis. Tilkuista sai nukelle settiin myös rusettipannan sekä tumput. 


Tämä kangas on siis trikoota. Vuoritin hupun samalla kankaalla. Reunat kanttasin resorikaitaleella kääntäjää ja peittaria käyttäen. Tämän jälkeen ompelin vetoketjun kanttiin kiinni. Hihan- ja lahkeensuut ompelin renkaiksi ja kiinni pukuun, vaikka ehkä nämä voisi jo tehdä tasona - niin kovin pikkuiset ovat. 


Ja täytyy kyllä myötää, että ainakin minusta setti on varsin suloinen. 


Omien neitien nukeille tein kastemekon pitsiverhosta. Monenlaiset nukkeleikit yhdistävät siskoksia ja niiden parissa viihtyvätkin hyvin. Ompelin mekkoon pinkin nauhan, sillä suurin osa vauvoista tahtoo kuitenkin olla tyttöjä. 


Eräs aurinkoinen päivä leikkelin vanhat, leobardikuosiset lappunbikinit osiin. Itse lappuosista ompelin nukelle uimavaipan.