sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Verkkarit triolle


Pari viikkoa sitten pääsin ikuisuuden jälkeen sukeltamaan Eurokankaan palalaareihin. Olin muutamaa päivää aiemmin nähnyt Facebookin ompeluryhmässä todella kauniit verkkarit. Kun sukellukselta löytyi trikoolaatikosta kukkakuosillisia verkkarikankaita, tajusin, että nämä mekin tarvitaan!

Kangasta sattui olemaan sen verran reilusti, että päätin tehdä verkkarit koko triolle. Täydellinen kaava löytyi Ottobre 4/2017, josta käytin sekä housu- että bombermaista yläosankaavaa pienin muutoksin: tuulilistoihin ei kangas riittänyt ja pienimmäisen housuihin piirsin taskut vapaalla kädellä. Housuista jätin etu- ja takakappaleen väliin tulevan suikaleen pois ja lisäsin sentit noihin kahteen kappaleeseen.

Raitanauhan tilasin Kuopion nappi ja nauhalta. Vetskarit löytyivät jemmasta. Musta resori lienee Kangaskapinalta.😍

lauantai 27. huhtikuuta 2019

Paketti pienelle prinsessalle ja isoveljelle


Pääsiäisenä näin pientä prinsessaa ensikerran. Toki pikkuista söpöläistä tuli muistaa pienellä paketilla, johon kuuluivat body ja legginsit. Myös tuore isoveli sai oman pakettinsa.


Isoveljen paitaa koristavat The Cars -autohahmot. Paidassa kaavana on Paapiin Myyry. Pääntie ja hihansuut on ommeltu peittarilla ja resorikantti kolminkertaisella kääntäjällä.Pienen neidin bodyssa on pinkkejä ja punaisia raitoja. Kaavana on Jujunan Nooa. Pöllölegginseissä kaavana Nosh ilman kääntölahkeita.

tiistai 23. huhtikuuta 2019

Pupujemma - kuosirakkaus


Jemmoistani löytyi pari pätkää Verson puodin Pupujemmaa. Vaaleapohjainen on messuostos Tampereen kädentaidon messuilta, tummempi Kankaiden yön tarjouksista. Kankaiden yöltä nappasin myös vihreävalkoista, mutta aloin miettiä siitä tunikaa itselleni. Hieman harmittaa, etten messuilta ostanut pinkkiä ja keltaista Pupujemmaa - ne ovat nimittäin todella herkut! Froteena on keltaista pätkä ja kylpynutun kaavakin on jo piirretty. 


Meidän pääsiäismekkojen kaavoina toimi LillaLumin Lumi-tunika. Taskut tein, mutta jätin röyhelöt pois. Hieman ehkä liioittelin kasvunvaran kanssa, mutta osa kankaista kun kutistuu niin herkkään pesukertojen myötä.

Ja voihan esikoinen käyttää ensin kumpaakin😙 


lauantai 20. huhtikuuta 2019

Painoeläimet


Pääsiäisvapailla töistä lomalla, mutta sen verran työt mielessä, että valmistin kolme painoeläintä kouluun oppilaiden käyttöön. Nämä kaverit on leikattu vapaalla kädellä ja tehtykin pitkälti antaen ajatuksen lentää. Hahmot muotautuivat sen mukaan, minkä väristä fleeceä oli saatavilla. Mustan piti kyllä aluksi olla koira, mutta siitä tulikin jonkin sortin hiiren ja myyrän risteytys. Harmaasta tuli jo selkeämmin hiiri ja valkoinen suorastaan huusi päästä kuutiksi.


Painoeläintä siis käytetään (ainakin) lasten kanssa, joille apua keskittymiseen voi tuoda kilon, pari painava hellittävä. Kaikkien näiden sisuksissa on puuvillasta ommeltu pussi, johon painon tuo riisi. Lisäksi sisällä on täyteainetta. Painoa yhdellä kaverilla on se noin kaksi kiloa.

Silmät ovat nappeja ja viikset puuvillalankaa. Mustalle pujotin viiksiin helmet näperrettäviksi. Hiirillä on tassuissa tekonahkaa anturoissa, kuten myös kuutin nenässä. 

Saa nähdä, mitä näistä ensi viikolla tuumitaan :)

perjantai 19. huhtikuuta 2019

DinojumpsuitEräs pieni dinofani ei löytänyt vappujuhliin dinoasua, joten lupasin auttaa asiassa. Tämä jumpsuit pääsikin ensimmäiseksi ompelukseksi uudella saumurillani. Olipa ihana ajella koneella, joka pääsi joka sauman ilman hyppytikkiä, kehräsi kuin unelma. Ehdottomia top3-kehityksiä näiden lisäksi on, että saumuri kestää kovassakin ompelussa pöydällä ja että polkimen jarrupohjan ansiosta poljinkaan ei lähde karkuun. Muutenkin olen hyvin tyytyväinen tähän Pfaffin Hobbylock 2.5:een.

Kaavapohjana jumpsuitissa on Jujunan raglanhihainen jumpsuit. Takasaumaan lisäsin kaksinkertaisesta, tukikankaalla tuetusta collegesta selkäkilvet. Taakse lisäsin pumpulilla täytetyn hännän.Ja vielä sovituskuva, vaikka sovittaja käyttääkin hieman isompaa kokoa.keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Jumpsuit Jujunan kaavoilla


Keskisiskoksen jumpsuit alkoi jäädä pieneksi. Neiti valitsi itse kankaan uuteen jumpsuitiin ja päätyi keltaiseen Party Batiin. Tämä college on ostettu Majapuulta jo tovi sitten juuri tähän tarkoitukseen.

Kaavana jumpsuitissa on Jujunan raglanhihainen jumpsuit tavan hupulla. Hihoihin ja lahkeisiin laitoin pitkät resorit, jotta jumpsuit olisi mahdollisimman pitkäikäinen. Hupun vuoritin pussiin, jolloin niskasauma jäi piiloon.

lauantai 13. huhtikuuta 2019

Lalian Ilmapalloretki


Pitkästä aikaa löysin suuren kuosirakkauden. Tämä Lalian ilmapalloretki on IHANA! Niinpä minun olikin pakko hankkia sitä kahdessa värissä, vaikka muuten olenkin kohtalaisen hyvin pysynyt kangashyllyn tyhjentämisessä - siinä määrin, mitä nyt olen tänä vuonna ommellut. Nämä oli kuitenkin pakko tehdä heti vaatteeksi.

Kaavana isompien neitien tunikoissa on Lalian Lumi-tunika ilman kikkailuja. Pääntien kanttasin käsin. Nuorimmaisen mekossa yläosassa on Paapiin Myyry-paitaa, pituutena yläosalla sen, mitä jämä riitti. Alaosa ja hihat ovat yksiväristä, muistaakseni Nappinjan okraa.

Lopun keltaisen ompelin triolle pipoiksi. Vuorina on samaa okraa, jota käytin kuopuksen mekon helmaan.