perjantai 22. syyskuuta 2023

Uniikit: Iisa-trikoo


Syksyn tullen on hyvä pidentää hihanpituutta. Vajaamittainen hiha tuntu trikoomekoissa luontevalta, lisää lämpöä talvelle saa villatakista. Tällä kertaa tein pussittavaa helmaa mekkopituudella. Minusta tosi kiva sukkahousujen kanssa, mutta jos pituus alkaa tuntua vieraalta, täytyy napsaista kaitaleet yläpuolelta kymmenisen senttiä pois.


Kuosi on mitä kaunein ja upein Uniikit Iisa-trikoo. Musta toimii aina, ja persikansävy nousee ihanasti esiin. Valkoiset kukat myös tuovat raikkaitta kuosiin.


Mekossa on helmassa molemmilla puolilla pussitaskut. Pääntie on ommeltu käsinkantaten samalla trikoolla. Tikkaukset tein peitetikkikoneella.


Minusta tämä on kovin kaunis, mitä sinä pidät?sunnuntai 17. syyskuuta 2023

Taitoluistelupuvut

Uusi taitoluistelukausi on pyörähtänyt käyntiin. Pääsin loppukesästä ompelemaan kaksi taitoluistelupukua. Molempiin pukuihin luistelijat toivat itse ajatuksia ja suunnittelivat pukua musiikkeihinsa sopiviksi.


Oranssissa puvussa on oranssia ja keltaista lycraa, pääntielle ja selkään on yhdistetty ihokangasta. Puvun alla on pöksyosa pitämässä pukua paikallaan.


Pukuun on ommeltu selkään piiloketju. Eniten piiloon jäi harmaa ketju. Kivettömän kuvauksen jälkeen hihansuuhun ompelin vielä pyörökuminauhaa, jotka valmiissa puvussa näkyvätkin paikoillaan.


Sinisävyisessä puvussa on enemmän toispuoleisuutta, jonka toteuttaminen olikin astetta jännempää. Puvun helman muotoilinkin neidin päällä. Pääntie on myös toiselle sivulle kallellaan.


Takaosaa mietittiin enemmänkin. Asiakas ei halunnut pukuun vetoketjua, joten selkään tehtiin silmukka, joka on yläosasta kiinni kahdella hakasella.


Puvun hihat ovat joustavaa, läpikuultavaa kangasta. Pääasiassa puku on lycraa, helmassa on sifonkia.


Jään innolla odottamaan, miltä puvut näyttävät musiikin tahdissa jäällä.