maanantai 29. lokakuuta 2018

Sielunlintu


Nyt alkaa olla aiemmin syksyllä ommellut ja kuvatut vaatteet postattu, nämä Sielunlinnusta tehdyt nyt viimeisenä. Tämä Sielunlintu-trikoo (Verson puodin alkujaan) on kaverin löytö kirpparilta. Olen tykännyt tästä kuosista alusta asti ja paria väriä onkin jemmassa. Hetken epäröin tätä sininen-okra-yhdistelmää, mutta sininen on sen verran tumma, että tein trikoosta mekon ihan itselleni.


Mallina kokeilin Jujunan Adalmiinaa, joka on kyllä oikein toimiva perusmekon kaava. Jämät käytin kuopuksen paitaan Paapiin Myyry-kaavaa käyttäen. Paitaan piti yhdistää Kangaskapinan okraa-trikoota.


perjantai 26. lokakuuta 2018

Jumpsuit esikoiselle


Meillä on tykätty käyttää jumpsuiteja uimahallireissuilla, ne kun ovat niin helpot ja nopeat pukea päälle. Esikoinen oli kuitenkin virahtanut sen verran, ettei entinen jumpsuit enää peittänyt nilkkoja ja selkämittakin kiristi. Kangaskapinan yksisarvinen college oli niin esikoista, että siitä tulikin hälle oikein mieluisa jumpsuit. 


Kaavana jumpsuitissa on Jujunan raglanjumpsuitkaava. Tein koon 128 cm jumpsuitin, vaikka neiti käyttää pääasiassa kokoa 116/122 cm. Turhan reilu ei niska-haaramitta ole tässäkään, onneksi en tehnyt pienempää. Hupun ompelin pussiin Jujunan blogin ohjeen mukaisesti. Ei ollenkaan niin hankala juttu, kuin ajattelin.
keskiviikko 24. lokakuuta 2018

Kosketus kasaria


Toissa viikonloppuna äitini teki kirpparilla ihanan löydön ja osti mummolaan 70-80-luvun taitteeseen sijoittuvat nukenvaunut mummolaan pikkuneitien käyttöön. Vaunut ovat tosi siistit, eikä hinta päätä huimannut: netissä samoista pyydetään tuplat. Vaunuissa oli patja, mutta lakanoita se kaipasi. Niinpä ompelin vaunuihin aluslakanan, tyynyn sekä peiton. Kankaaksi valikoitui aitoretrolakana (kadunkohan tätä vielä...). Peittoon ja tyynyyn käytin vanulevyä, jota oli jäänyt pyörimään hankalan muotoinen suiro.

Hyvin innokkaasti pikkuneidit viikonloppuna vauvojaan mummolassa nukuttelivatkin.


tiistai 23. lokakuuta 2018

Ruutupaidat


Ihanasta Kangaskapinan piirretystä ruudusta tein aiemmin legginsit omille typyille, mutta täytyy myöntää, että hyvin kuosi käy paitoihinkin. Tein kolme paitaa Noshin kaavaa käyttäen. Hihansuissa on pitkät käänteet ohjeen mukaisesti, pääntiellä on kolminkerroin käännetty resori peittarilla tikattuna.Ja eikun samistelemaan!

maanantai 22. lokakuuta 2018

Kolme veljestä


Kankaiden yönä meitä valvoo useampi ja jos vain onnistumme, teemme paljonkin kimppatilauksia ja pääasiassa säästämmekin postikulut. Tänä syksynä tosin varsinkin Ommellinen teki sen luokan salamatarjouksia, että niihin oli kunkin tartuttava välittämästi. Tämä oranssi salamatrikoo on vierelläni valvoneen rakkaan ystävän ostos, jonka lupasin ommella kummipojalle ja kahdelle nuoremmalle veljekselle samistelupaidoiksi. Isoin on tehty Noshin kaavalla, pienemmät Paapiin Myyryllä.

Kolme samistelupaitaa tein myös Noshin kaavalla. Sekä musta että okra trikoo ovat Kangaskapinalta.

Kaikissa paidoissa pääntiet on kantattu kääntäjällä kolminkertaisesta resorista ja tikattu peitetikkikoneella. Janomeni alkaisikin kaivata huoltoa...


lauantai 20. lokakuuta 2018

Pienen pojan rotinalahja


Kaverille syntyi suloinen pieni poika. Koska he asustavat useamman sadan kilometrin päässä meistä, sai postipate kunnian viedä viemiset perille. Pakettiin kääriytyi pienelle miehelle kaksi bodya ja pipo.

Perusbodyn tein Jujunan vauvakaavapaketin Nooalla koossa 68 cm Vimman kärpäsistä. Tykkään siitä, miltä Vimman trikoot tuntuvat ihoa vasten.Yksi pisimpään jemmaamistani kankaista sai kunnian päästä kietaisubodyksi Ottobren Straight Stripesin kaavalla. Lopusta tein vielä pipon Jujunan kaavalla.

Toivottavasti vastaanottaja tykkää vaatteista yhtä paljon kuin minä 😇

perjantai 19. lokakuuta 2018

Syntymäpäivälahja miehelle


Mies täytti tänään vuosia. Lahja oli hyvinkin perinteinen kaikin puolin: hän sai minulta (ties kuinka monennen) yöpuvun sekä boksereita. Bokserit ovat niin kiva tapa tuhlata tilkkuja ja hei, pitäähän tällaisessa prinsessataloudessa miehelläkin olla prinsessaa, ja boksereihin ne on helpoin istuttaa.


Pyjaman kaava on luultavasti alkujaan Ottobrestä. Housukaava tosin oli shortsipituutta, mutta pidensin ne käyttöhousuihin mallaten. Kangas on Vimman kärpäset. 


Boksereihin päätyi tyttöjen Vaiana-legginseistä jääneet tilkut höystettynä kaverin Maui-tilkuilla. Vähän piti yksiväristä harmaatakin lisätä. Kaavana näissä ja Lumikeissa Kangaskapinan ilmainen bokserikaava. Lumikki on neidoille legginseiksi jo leikattuna, loput riitti sitten boksereiksi pienellä punaisella lisällä. Kuminauhan piilotin trikookaitaleen sisään.


...ja kokonaiseen lahjaan kuului vielä pullollinen likööriä ja kirja, perinteitä kunnioittaen.

torstai 18. lokakuuta 2018

Leggarilisä


Vaiana on meille uusi tuttavuus: esikoinen ei leffaa halunnut alkua pidemmälle nähdä, mutta kirja oli mieluinen. Majapuulta löytyi Vaiana-trikoona monessakin värissä, mutta tämä mango oli erityisen herkullisen sävyinen. Tein prinsessavaihetta eläville esikoiselle ja keskimmäiselle samistelulegginsit Noshin kaavalla. Kuopus tosin ihastui niihin niin, että on pukenut niitä yksivuotiaan taidolla nyt ylleen kaksi päivää.Kangaskapinan piirretty ruutu oli aivan ihana! Ostin sitä omiin legginseihin, mutta sitten päätin tehdä siitä tunikan itselleni ja lopulta tein siitä kuitenkin legginsit isommille tytöille ja housut kuopukselle, sillä en päässyt housuajatuksesta yli millään. Legginseissä kaava on Noshin, housuissa Jujunan Niklas.