keskiviikko 30. marraskuuta 2016

24 pientä sukkaa ja 24 pientä lapasta


Vuoden viimeinen kuukausi vaihtuu ja näin lapsiperheessä kiivas laskenta alkaa. Viime vuonna sain päättömän idean: päätin neuloa 24 pientä villasukkaa joulukalenteria varten. Jo tuolloin ajattelin, että sen verran kiirus tulee, että kalenteri saattaisi jäädä seuraavaan vuoteen. Käyttöön se kuitenkin pääsi, mutta ilman numeroita. Vielä muutama päivä ennen joulukuulle vaihtumista päätin jatkaa projektia, kun kiirekään ei ollut päässyt yllättämään ja neuloa vielä 24 pientä asustetta, lapasia.

Sitten tulikin jo kiire.

Eilen kaivoin numeroriipukset esiin (kiitos Ebay) ja ompelin ne sukkiin ja lapasiin esikoisen samalla opetellessa tunnistamaan numeroita ja nuoremman kantaessa valmiita laatikkoon ja sieltä pois.

Nyt 48 pientä neulomusta roikkuu seivästikkaissa odottamassa pieniä tyttöjä pikkuyllätyksineen. Täytyy ensi vuodelle miettiä ripustusta uudelleen, sen verran ahtaasti - ja siis huonosti kuvattavissa - sukat ja lapaset nyt ovat.


Muoviset pyykkipojatkaan eivät ihan kuuluneet suunnitelmiin, mutta puiset unohtuivat kauppaan :) näillä mennään!

maanantai 28. marraskuuta 2016

Pikkuneidin käyttövaatteet

Viime viikolla tuli tehtyä varsinainen pikkutytön setti, kun ompelin jälleen koossa 92 cm käyttövaatetta. Tällä erää valmistui kaksi paitaa Noshin paitakaavalla (Suuri käsityölehti 5-6/15), Ottobren Birdie birdie -tunika sekä housut Straight Stripesin kaavaa hyödyntäen.Noshin puput taipuivat tunikaksi. Eteen laitoin taskut mustasta trikoosta. Kylläpä ne kuvassa näyttävät taskut olevan kovin eri tasolla, vaikka hyvin samalla kohdalla ne todellisuudessa ovat.Leppispöksyt on tehty joustofroteesta.

sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Tervetuloa maailmaan!

Rakas ystäväni sai viikko sitten ihanan perheenlisän, suloisen pienen miehenalun. Kyllä pikkumiestä odotettiin ja syntymää jännättiinkin, vaikka etuajassa herra ilmaantuikin. Vihdoin pääsin antamaan pikkumiehelle ensimmäisen lahjan. Monta vaatetta pikkumiehelle onkin jo valmistunut, kesällä jo ensimmäiset postailin. Näitä pikkuvaatteita vain on niin kiva tehdä ja laittaa tilkut käyttöön, että tuskin jäävät myöskään viimeisiksi.


Bodyn Viljamin puodin pandaa olen jemmannut jo tovin. Kyseinen kaveri ihastui kuosiin ja halusin sen päätyvän heille, mutta kankaan määrän rajallisuuden vuoksi se tapahtui vasta nyt. Yhdistin pandoihin tähtiä ja mustat housut sopivat kaikkien kanssa yhdistettäviksi.

Bodyn kaava on Ottobren (4/13) Warmly wrapped. Sen verran kaavaa muokkasin, että hihansuihin laitoin resorit. Neppareita laitoin myös ohjetta vähemmän.Rintamukseen piti tikkailla sydän, kun onnistuin nappaamaan nepparin väärää kohtaan. Eihän se irti lähtenyt ilman reikää. Sydän paikallaan.Housujen kaava on sovellettu Ottobren Straight stripesista. Molemmat ovat kokoa 62 cm.


keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Yökkäreitä

Olen jo pidemmän aikaa suunnitellut ompelevani tyttösille yömekot, sillä ne ovat aivan ehdottomasti "must" tällä hetkellä. Isommalle on tärkeää, että mekko on pitkä, mieluusti ihan maahan asti. Pienemmälle riittää, että on jotain samansuuntaista kuin isommallakin.


Ottobressä 6/2015 oli yöasut koko perheelle. Näistä piirsinkin testiin yömekon koossa 116 ja 92. Kaavoissahan on lyhyet hihat, mutta pidensin ne kuitenkin hyödyntäen Noshin paidan hihan kaavaa. Samasta lehdestä piirsin myös vauvan terällisen Bunny-yöhaalarin kaava. Nämä haalarit onkin tehty koossa 56 ja 62 cm.


Isomman prinsessafanituksen myötä päätin leikellä erään meille vääränkokoisen paidan ja applikoida sen yökkärin etumukseen. Kankaaksi valikoitui hyvin laskeutuva ja ohut trikoo, joka pehmeytensä myötä huusi päästä yökkäriksi.Pienemmän yökkäriksi olisi mennyt koon isompikin, mutta helman pituuden määräsi kankaan pituus. Kangas löytyi jemmasta laatikosta "en tiedä, mitä näistä ompelen" - valkoisen pohjavärinsä vuoksi se ei ollut vaatteeksi ommeltunut, vaikka kuviosta tykkäänkin.Haalareihin riitti jemmapalat. Jätin pääntieltä resorit pois, sillä se tuntui raskaalta.sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Kirppispaidasta paidaksi ja bodyksi


Kaveri ihastui kirpparilla paitaan, joka oli ommeltu Viljamin puodin pandoista. Ainut ongelma paidassa oli, että se oli liian suuri kaikille perheen lapsille. 

Raitakangasta pariksi ja kaavat käyttöön. Näin paidan etukappale alapäärmettä myöten taittui Noshin paitakaavaa hyödyntäen perheen esikoiselle ja takakappale puolestaan tulevalle lisälle bodyksi. Bodyn kaavana on Ottobre Hedgedog koossa 68 cm.

Pääntiet ja bodyn alaosan kanttasin kääntäjällä kolminkerrointaittaen. Paidan hihoihin laitoin kaavaa soveltaen resorit.