lauantai 31. maaliskuuta 2018

Bambi


Ihanat Disneyn bambikankaat ovat Kangasmallalta. Ne ovat ihanan pehmoisia ja laadukkaanoloisia, lisäksi kuosit olivat sekä tyttöjen että minun mieleeni. Alunperin ajattelin ostaneeni kankaan joka tyttöselle, mutta esikoinen kovana Disney-fanina ihastui silmittömästi myös pupukuosiin, Kukkako hän oli nimeltään?


Käytin esikoisen ja keskimmäisen mekkoihin Ottobren Tropical-mekon kaavaa. Tästä kaavasta meillä on tykätty kovasti ja nyt pitikin esikoiselle piirtää jo suurempi koko. Vaakasaumaa rinnalta olen laskenut alkuperäiseen nähden. Hihoihin valitsin raitaa.


Paapiin kaavakirjan Myyry on myös yksi suosikkikaavoistani, joten sillä tämä paita. Pääntiet ja hihansuut on kantattu kääntäjällä.perjantai 30. maaliskuuta 2018

Jumpperit

Jumpsuitit ovat mukavia ommeltavia, vaikka toki niissä on omat haasteensa lähinnä vetoketjussa ja erityisesti Hiiopissa kohdistuksissa. Valkoinen jumpsuit on tehty Jujunan Hiiop, beige on Hallonsmulanin Baggydress, jossa kangas Roolta.


Mielestäni kohdistukset onnistuivat hyvin. Välillä kohdistaminen aiheuttaa sen, että kangasta menee jonkin verran hukkaan, mutta kyllä se lopputuloksen osalta on kannattavaa.
keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Pientä ja söpöä


"Mistä on pienet tytöt tehty?
Mistä on pienet tytöt tehty?
Sokerista, kanelista, inkivääristä ja kukkasista.
niistä on pienet tytöt tehty."


Olen tehnyt pienelle kummitytölle joka kuukausi jonkun pienen muistamisen näin hänen ensimmäisenä vuotenaan. Muruselle tulee ensi viikolla jo yhdeksän kuukautta täyteen. Tämän kuun paketti on pehmeä, hän saa vaaleanlilat röyhelöpyllyhousut. Samalla oli pakko ommella omalle neidille myös vanhan roosan sävyssä. Kaava näihin löytyy Ottobrestä 1/12. Frilloja tosin laitoin vain kolme ja leveyden leikkasin vapaalla kädellä. 

Trikoot ovat Kangaskapinalta. Ompelin ensin frilloihin framilonin nurjalle puolen keskelle kaitaletta suoralla ja sitten frillan kiinni pyllykappaleeseen kapealla siksakilla. Tämän jälkeen kokosin housut. Superkivat tehdä!Viime kuun lahja venyi tänne asti "kiireellisten" neulehommien takia. Merinovillainen norjalaismyssy valmistui kuitenkin ennen kevättä.Eräälle rakkaalle pikkutytölle neuloin nämä villasukat heidän omista langoistaan (Novita Baby wool), sillä tytön mummo ei enää onnistunutkaan neulomaan. Ystävä hädässä tunnetaan, nyt ei tytön varpaat palele. Lanka on 100% merinovillaa, mutta yllättävän kestävältä lanka vaikutti käyttöä ajatellen. Lisäksi todella kivaa neulottavaa.sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Synttärisankarille ja vuoden 2018 vauvoille


Erään ystävän nuorimmainen täytti vuoden jo toista kuukautta sitten, mutta sairasteluiden ja muiden sattumien myötä pieni neiti sai pakettinsa vasta kuluneella viikolla. Mietin sinivihreää kissakangasta hetken, olisiko se liian poikamainen, mutta mielestäni se on hyvin unisex. Yhdistin kankaita.comilta ostamaani kankaaseen oranssia yksiväristä niin resoreissa kuin toisessa lahkeessa.

Paidan kaavana on Paapiin kaavakirjan Myyry ja legginseissä Noshin ilmaiskaava.
Lopun kissakankaan sekä pari tilkkulaatikon palaa ompelin pieniksi pipoiksi neuvolalle vietäviksi, sillä meidän neuvola jakaa tänä vuonna syntyneille pienille kotikäynnillä trikoopipoja.lauantai 24. maaliskuuta 2018

Itselle ja ripaus hänelle


Toinen mekko näistä on hyvinkin tuore ompelus, kuten bokseritkin. Toinen mekko sen sijaan on ommeltu reilusti viime vuoden puolella, kuten legginsitkin. Ne ovat odottaneet sopivaa "postauskokoelmaa", mutta varsin sekalaista settiä tässä silti on esillä.

Hellinin Kuoro on kuosi, joka herättää minussa monenlaisia ajatuksia. Värit siinä ovat täydelliset ja kangas on ihanantuntuista, taatusti laadukasta. Ompelin trikoosta mustaan yhdistäen Jujunan taskumekon lyhyillä hihoilla. Kuosi suorastaan (kirjaimellisestikin?) huusi päästä boksereiksi, joten tein sellaiset miehelle Kangaskapinan kaavalla.

Uudet kangasmerkitkin pääsivät testiin, tykkään!Toinen mekkon Verson puodin ompelukerhon loppuvuoden "juhlan tuntua" -ompelus. Kaavat on Jujunan mystical-mekoista muokattu, yhdestä yläosa, yhdestä helma. Lopputulos hyvin minun makuuni.Sovituskuvissa kameran taakse asettui viisivuotias, saa kuvata vastedeskin niin ei sovituskuvailut virahda.Legginsien kangas on Paapiin, kaavana alkujaan Ehta.torstai 22. maaliskuuta 2018

Grrrraaaauuu!


Esikoisneiti tykkää kaiken pinkin, hörhelöisen, kimaltavan ja prinsessamaisen lisäksi. Vuoden päivät sitten Paapiin popupista mukaan tarttui metri pinkkejä dinosauruksia, jotka kelpasivat viisivuotiaalle vallan hyvin. Näihin Paapiin kuoseihin sopii kyllä kuin nenä päähän Paapiin kaavakirjan kaavat: nämäkin tunikat ovat tehdyt Siiri-tunikan kaavalla. Mustat kantit ovat myös toinen takuuvarma juttu Paapiista puhuttaessa.

Koko metri piti toki käyttää kerralla, ettei loppu jää pyörimään. Keskimmäinen sai samistunikan (niin vältymme kriiseiltä) ja kuopus Jujunan Niklas-housut seuraavassa koossa. Puolet takakappaletta piti tosin pistää mustalla trikoolla ja sekä etu- että takakappale vaati keskisauman.


Hyllystä löytyi myös pieni pala vihreää dinoa, joten kulutin sen samalla pois ompelemalla siitä keskimmäiselle legginsit. Hassua, miten samankokoiset nämä 86 cm Niklakset ja 104 cm Noshin legginsit ovat, mutta ovathan nämä toki eri tyyliset: toiset pussittaa, toiset ei.