perjantai 31. heinäkuuta 2020

Kesähatut

Vielä yhden postauksen verran löytyi kesähattukuvia. Kesä olikin ihanan aurinkoinen kesäkuussa, joten suojaa auringolta tarvittiin. Ja tuleehan se kesä ja hattukelit ensikin kesänä. 


Isolierinen hattu on tehty kierrätyspuuvillasta, uudenveroisesta verhosta. Pienemmät lasten hatut on ommeltu Ikean paksummasta puuvillasta.

Lierien välissä on tukikangasta, isommassa lierin molemmissa kappaleissa. Sekä päälli- että sisäosa on samaa kangasta. 


tiistai 28. heinäkuuta 2020

Vaaleanpunaista ja muita värejä

Jälleen täyteläinen postaus kevätkesän tuotoksista, jotka ovat jääneet julkaisematta. 

Tyttötrion vaatekaappi pitää sisällään vaaleanpunaisen ja pinkin sävyjä, sitä enemmän, mitä nuoremmasta siskoksesta on kyse - kolmevuotiaan ehdoton lempiväri on pinkki. 


Joka kevät kurkistan tilkkulaatikkoon ja yleensä ompelen tilkkuja ahkerasti käyttöön. Kevätkesän jälkeen olen lähinnä täyttänyt tilkkulaatikkoani muutamaa pantaa lukuunottamatta. 


Kuopus sai isompien tilkkujen laatikosta löytyneestä Hello Kitty - trikoosta t-paidan ja rusettipannan. Hän on kovin mieltynyt rusetteihin. 
Samainen neiti valikoi vaaleanpunapohjaiset tilkut - pilkkuja ja tähtiä - jotka ovat käsittääkseni Paapiin, tosin jo useamman vuoden takaa. 


Kangaskapinan ballerina Pandasta tein hälle perus a-linjaisen tunikan. Tähän kanttasin pääntien käsin samalla trikoolla. 
Tähän tähtitrikooseen jouduin kankaan riittävyyden takia tekemään takasauman. Siihen pikkuneiti valitsi pinkin pitsiketjun koristeeksi. 


Ketju on tikattu suoralla ketjun päältä. Tämän jälkeen pääntie on kantattu kääntäjällä.


Esikoinen sai uuden yöpuvun muiden kaksiosaisten jäätyä pieneksi. Koirulikangas on muistaakseni aikoinaan Kangaskapinalta. Housut ovat muokkaus legginsikaavasta. 


Tilkkulaatikossa oli pari palaa ohutta Metsolan Pupu Tupuna - collegea, joista leikkasin summamutikassa kesäpökät. Vaaleanpunaisten resori on myöskin Metsolan. 
Takataskut olisivat sittenkin voineet sinisissä olla lähempänä keskisaumaa, mutta se ei niin käytössä häiritse. 


Paapiin Siiri keinuu -trikoosta tein tytöille rusettipannan, jota kuopus onkin käyttänyt hyvin ahkeraan. Tykkään kovasti itsekin! Tämän motocross-aiheisen pipon kangas on Majapuulta. Aiemmassa postauksessa olikin samasta kankaasta tehdyt trikoopaidat. 


Ommellisen Babushka rosesista ompelin uimahousut äidille vanhohen hyväksitodettujen perusteella. 


maanantai 27. heinäkuuta 2020

Kesän antia: trikoopaidat

Jälleen kuvapainoinen postaus siitä, mitä viimeinen puolitoista kuukautta on pitänyt sisällään. 

Tämä postaus esittelee perustrikoopaidat, jotka ovatkin jo matkanneet maailmalle ilahduttamaan kesähelteillä ja vähän viileämpinä päivinä. 


Useamman vuoden jemmattu Mikki Hiiri odotti ansaitsemaansa arvostusta ja päätyi lopulta pienen pojan kuusivuotiassynttärilahjaksi. 
Konepaitoja on tullut tehtyä useita. Suurinosa konekankaista Nappinjalta. 
Ahvenkuosinen trikoo ja college on Versonpuodin antia. College on sen verran ohutta, että toimii trikoon tavoin peruspaidassa. Ihana sinapinsävyinen trikoo on paikalliselta Bellabitiltä, kuten sitä seuraava kivan värikäs konekuosikin. 

Taimen-kuosisen collegen muistelen kuuluneen Lalian valikoimaan. Majapuun crossipyöristä valmistui sekä pitkä- että lyhythihainen. Myös pipon sai metrin loppupalasta, mutta sen kuva on tainut hävitä jo kansioistani. 


Nappinjalta on myös mustavalkea maatalousaiheinen trikoo, josta esittelin aiemminkin toisen paidan. Ensimmäinen tiehöyläkin on vihdoin trikoosta bongattu! Olikohan tämä trikoo Kankaiselta. Kankaisen dinosaurus-trikoosta tuli huippukiva t-paita sekä mustaan yhdistäen pitkähihainen. 


Kaikissa mustat resorikantit on tehty peitetikkikoneella ja kääntäjällä.