sunnuntai 29. toukokuuta 2022

Uniikit: Huskyt



Taida Design on minulle tuttu useamman vuoden takaa. Tuo ihana kuosisuunnittelija oli suunnitellut Uniikit.comille kauniin Huskyt-kuosin. Metrin trikoopalasta ompelin eskarin lopettavalle neidille paidan, trion tädille pannan, tuubihuivin, kestovanulappuja sekä kestoliinan. Vielä sain toiselle neidille tehtyä piikkarit. 


Ihanan pehmeästä trikoosta valmistui tuplakoon pitkähihainen. Hihansuissa on pitkät, resorimaiset hihansuut. Pääntie on kantattu käsin trikoolla. Tikkaukset tein peitetikkikoneella. 


Pikkareissa malli on muokattu käyttäjän vaatimusten mukaan. Nämä toimivat hällä kuulemma varsin mukavasti. Vyötärölle on tikattu kuminauha. Lahkeensuissa on pitsikuminauhat. 


Trion tädin synttärilahjaan tein kestoliinan sekä kestovanulappuja. Tein hälle myös tuubihuivin ja pannan. 



perjantai 27. toukokuuta 2022

Uudet työtunikat


Ompelin vuosi sitten Liikekeskus Lumouksen naisyrittäjille ja heidän työntekijöilleen työtunikat Ehta by dreamcircuksen Kivinen maa- ja Serenity-trikoista. Nyt tuli toive tehdä näistä kuoseista tunikat myös uusimmalle työntekijälle. 


Minulla oli jemmassa Kivinen maa -trikoota vielä palat, joista Kahvila Wilhelmiinaan valmistui pastillinsävyisestä tunika. Tätä trikoota ei tällä hetkellä näytä saavan, mutta onneksi vuosi sitten asiassa ennakoitiin. 


Serenitystä valittiin uusi, kaunis, lilasävyinen Serenity. Tämä kuosi on kyllä yksi omistakin suosikeistani. Ehtan kuosit myös kestävät hyvin käyttöä ja pesua, joten ovat oiva valinta työtunikoiksi. 


Tunikat ovat perus a-linjaisia, joissa käytin linjoissa asiakkaan omia mittoja. Myös hihan- ja helmanpituus tehtiin toiveiden mukaan. Sivussa on taskut. Pääntie on kantattu käsin trikoolla ja tikattu peitetikkikoneella. 


Näistä tuli kyllä ihanat. 


torstai 26. toukokuuta 2022

Kukkia kesään

Kesä alkaa olla täällä 😍 kesä tuo mukanaan kesävaatteet. Ihanista Nappinjan pionikuosisista trikoista ompelin äidille ja tämän tyttärille uudet kesätunikat sekä tytöille niihin mätsäävät bonnetit. 


Äidin tunika on perus a-linjainen. Tunikakankaaksi valikoitui mustapohjainen trikoo, jossa pinkinsävyiset pionit tulevat kauniisti esiin. 


Tunikassa on sivuissa taskut. Pääntie on kantattu trikoolla käsin. Kaikki tikkaukset on tehty peitetikkikoneella. 


Tyttärille valikoitui vaaleapohjainen pionitrikoo. Tytöt saivat mekot, joissa on kellohelmat. Tein mekkoihin mätsäävät frillabonetit, joista tuli ihan supersöpöt, vaikka itse sanonkin. 


Frillojen rypytys on tehty framilonilla. Jätin frillan reunan raakareunaksi, jottei rullapäärme toisi turhaa raskautta letkeään trikooseen. 


Tein mielettömän kauniista kukkatrikoosta myös frillapöksyt. Housuissa on pohjana Jujunan Niklas, mutta takakappaleeseen ompelin vapaalla kädellä leikatut frillakappaleet, jotka on rypytetty framilonilla.


Vyötärön resori, kuten myös lahkeenkappaleet on tehty samasta trikoosta.