perjantai 29. lokakuuta 2021

Vauvoille vaatetta


Eräälle pikkuneidille tilattiin rotinaviemisiä nopealla aikataululla. Näitä on niin kiva väsätä, että mieluusti pyyntöön tartuin. Pieni neiti saikin joutsenkuosisen bodyn, johon käytin hienoisesti muokattuna Jujunan Nooa-bodykaavaa, sillä olen lunastanut lisenssin noille kankaille. Joutsen-trikoo on ostettu pari vuotta sitten Kangaskapinalta. 


Bodyn kanttaukset on tehty peittarilla tikaten resorikanttia kääntäjällä käyttäen. 


Pariksi tein korkealla trikookaitaleella olevat legginsit. Myös lahkeissa on resorimaiset, renkaaksi ommellut trikoopalat. 


Helliniltä tunnettua ponilettiä ompelin toiselle pikkuneidille. Tämän bodyn kanttaukset on trikoota ja tehty käsin. Tämän tulee aikanaan löytymään pukinkontista. 


torstai 28. lokakuuta 2021

Syntymäpäiväonnea

Syksyyn on kuulunut useammatkin syntymäpäivät. Tässä muutamia syksyn mittaan lahjaksi menneitä pehmeitä paketteja. 


Bonusserkku täytti seitsemän vuotta ja sai lahjaksi merenneitoteemaisen tunikan sekä pehmeästä, leveäraitaisesta trikoosta ommellut trikoot. Tämä neiti pitää väreistä, joten toivottavasti tämäkin setti oli mieluinen. 


Tunikaan kanttasin pääntien käsin trikoolla, jonka tikkaukset tein peitetikillä. Hihansuihin ompelin resorit samasta trikoosta. 


Samanikäiselle poikapuoliselle hurmurille ompelin tiikerikuosisen paidan. Minusta tämä trikoo oli varsin veikeä ja tuntukin aika pehmeä ihoa vasten. Myös tässä tein kanttaukset trikoosta käsin.


Pupu Tupuna -paitaan tein kanttaukset resorista kääntäjää käyttäen, peitetikillä tikaten. 


keskiviikko 27. lokakuuta 2021

Syksyn uudet asusteet


Trikoopipoja meillä oli ennestäänkin, mutta ne katosivat keväällä kummallisesti juuri Sinne Jonnekin. Niinhän tässä jälleen kävi, että kun neidit saivat uudet setit, vanhatkin löytyivät yllättävän loogisesta paikasta. 


Tilkkulaatikosta löytyi Elina Antilan suunnittelemaa rusettitrikoota, josta ompelin kaksinkertaisen trikoopipon ja tuubihuivin keskineidille. Hän sai myös pidempään jemmatusta Metsolan Pupu Tupuna trikoosta samanmoisen setin. 

Sydämistä tykkäävä kuopus sai Kangaskapinan trikoosta ommellun tuubihuivin ja sydämiä maalaavan tyttöpipon. 


Itselleni ompelin Paapiin trikoosta pannan, äidilleni mustapohjaisesta kukkatrikoosta. 


Kuopus halusi itselleen tuubihuivin tästä lintutrikootilkusta. 


maanantai 25. lokakuuta 2021

Puuvillaneulospipot


Ompelin Kimmin puuvillaneuloksesta triolle pipot. Nämä olivat nyt vähän sellainen surkuhubaisa - entistä luokanvalvojaani lainatakseni - ompelutyö, sillä kangas ei toiminut ihan niinkuin ajattelin.


Ensimmäinen ajatus kankaasta oli tottakai, että se kutistuu ihan jonkin verran. Tein sen virheen, että ompelin ensin pipot, pesin ne sitten... Ja sitten totesin niiden venähtäneen. Purkuun ja pienennykseen ja siitä huolimatta, venyiväthän nuo edelleen.. Mutta onneksi trio uskollisesti käyttää niitä, vaikkeivät kedon kauneimpia kukkasia olekaan. 


Ompelin pipoihin keinonahkamerkit, nämä ovat kyllä tosi kivoja yksityiskohtia. Lisäsin myös tekokarvatupsut, jotka on pipoissa kiinni napilla - näin tupsun saa piposta irti pesun ajaksi. 


sunnuntai 24. lokakuuta 2021

House of organic


Jälleen kerran mukavia uutisia, joiden seurauksena House of organicin valikoimaa täydennetty uudella satsilla bambuisia kestotiskirättejä, pellavaisia kestosuodatinpusseja sekä trikoisia kestovanulappuja. 


Ompelin jälleenmyyntiin mustasta ja keltaisesta joustobambusta kestotiskirättejä. Nämä ovat kaksinkertaisia, kiinnittävänä ympäriompeleena saumuriommel. 


Kuviollista kestorättiä täydennettiin lilan ja sinisen sävyissä. 


Kestosuodatinpusseja lähti sekä jälleenmyyntiin, että yksityiselle tilaajalle. Joulu selvästikin lähestyy ja mikäpä sen kivempi, kuin kestävä ja käytännöllinen kestolahja. 


Esimerkiksi itse lahjoin ystäviäni viime jouluna alla olevan kuvan mukaisesti.


Yksi suosikkikestotuote on ehdottomasti kaksinkertaisesta trikoosta valmistettu kestovanulappu. Myös näissä yhdistävänä ompeleena saumuriommel.