sunnuntai 28. tammikuuta 2024

Uniikit: Nöffi, sage

Ompelussa oli tällä kertaa Uniikit.comin Nöffi-trikoo. Ihanan suloiset karvakaverit ovat kauniinvärisen vihreällä pohjalla. Ompelin trikoosta vaatetta pikkuisille, sillä pehmeä ja laadukas trikoo on mukava myös lapsen ihoa vasten.


Ompelin trikoosta t-paidan kummipojan synttärilahjaan. Tämä kuosi sopii minusta niin tytölle kuin pojalle. Paidan pääntie on kantattu käsin trikoolla, tikkaukset on tehty peitetikkikoneella.


Ompelin rotinalahjaan haalarin tulevalle pikkuvauvelille. Testasin samalla Paapiin kaavakirja vauvalle -kaavakirjan kaavaa, tosin muutin keskiedun suoraksi. Kanttaukset tein käsin. Kiinnitykseksi valitsin nepparit. Hihansuihin a lahkeisiin ompelin trikoiset resorit.


Lopputilkusta ompelin Paapii potkarit tyttären nukelle koossa 44 cm. Kylläpä ne ovatkin pikkuiset!


https://www.uniikit.com/tuote/trikoo-noffi-sage-2/
lauantai 27. tammikuuta 2024

Naisten joustavat vaatteet

Alkuvuodesta annoin ihanalle ystävälleni lahjaksi perushupparin. Hälle on helppoa ommella koon puolesta, sillä olemme hyvin samankokoisia, mutta haasteellista siinä mielessä, että makumme on paikoin erilainen - hän pitää maltillisista kuoseista ja yksivärisistä rauhallisissä sävyissä, kun taas itse pukeudun usein kuosien ja värien kirjoon.


Niinpä ystävän huppariin valikoitui ihanan lila college, jonka uskon sattuvan myös hänen väreihinsä. Hupparin kaava on Suuresta käsityölehdestä.


Vuoritin myös hupun samalla collegella. Tein myös hupparin resoriosuudet collegesta.


Mustan kuvaaminen on haastavaa. Ompelin mustan trikoomekon, jossa on kellohelma. Kellohelmaan on piilotettu taskut. Pääntie on kantattu käsin trikoolla, tikkakkset on tehty peitetikkikoneella.


Anoppi sai joululahjaksi käyttövaatetta, väriä arkeen. Pitkähihaisen trikoopaidan kangas on Ommellisen Anemone. Paidan pääntie on kantattu trikoolla käsin, tikkaukset on tehty peitetikkikoneella.

Äidille ompelin joululahjaksi kaksi hänen eniten käyttämäänsä vaatetta: t-paidan ja bomberin. Nämä ovatkin päivittäisessä käytössä.


T-paitaan kankaaksi valikoitui Ommellisen Babushka roses -trikoo. Pääntie on tässäkin kantattu trikoolla käsin.


Bomberiin valitsin myös kukkakuosin. College on harjattua ja napakkaa.


Yläosien lisäksi ompelin maailmalle parit yksiväriset legginsit Nappinjan trikoista. Legginseissä on korkeampi vyötärö ja mieluisaksi mätsätty lahkeenpituus.

tiistai 23. tammikuuta 2024

Esiintymisasu joulukonsertteihin

Vielä viime vuotisia ompeluksia. Tämän mekon ompelin ihanalle ystävälleni esiintymisasuksi joulunajan konsertteihin. Tein vastaavanlaisen mekon itselleni isän hautajaisiin. Ystävä osallistui hautajaisiin laulamalla ja tykästyi mekkooni, joten suunnittelimme hälle oman.


Mekossa on yhtälailla pitkät hihat, joissa on kuminauhat hihansuissa pussittamassa. Helmassa on kaksi helmakappaletta. 


Tein mekkoon sekä punaisen että mustan vyön, joilla voi vaihdella mekon ilmettä eri juhlallisuuksiin.


Mekon pääntie on huoliteltu alavaralla. Kiinnittävät ompeleet on tehty ompelukoneella, huolittelut saumurilla.


Hän on niin kaunis!