tiistai 31. tammikuuta 2017

Timanttia ja Vilmaa


Esittelen nyt kerralla kaksi itselleni valmistunutta mekkoa. Timantti on jo kauan kummitellut mielessäni ja kun hyllystä pilkisti ohut Nanson trikoo, jolle en ollut keksinyt käyttöä, päätin testata Jujunan kaavaa sille. Vieläkin ohuempaa (raskaampaa kenties?) olisi kangas saanut olla, jotta omat mieltymykseni olisivat täyttyneet, mutta täytyy tätä mekkoa ehdottomasti pitää ja matustella, ehkä siitä tulee hyvinkin mieleinen. Ainakin siinä on riittävän isot taskut.

Toisen mekkokankaan löysin alennuksesta Majapuulta ja näin sen heti Mekkotehtaan Vilmana. Kangas on niin minun makuun ja kyllä mekostakin tuli kerralla lemppari. Laskin hieman rinnan alle tulevaa saumaa ja pidensin hihat täyteen mittaan. Arvoin tovin valkean ja mustan pääntieresorin välillä, mutta ajattelin mustan tuovan ryhtiä.Vielä on itselle tarkoitettuja kankaita pino jäljellä. Hyviä kaavavinkkejä otetaan vastaan! Mutta eikös hyvällä kaavalla ole lupa tehdä mekkoja toisensa jälkeen? ;)

maanantai 30. tammikuuta 2017

Palanen Paratiisia


Jokainen ompelija tietää Puutarhan paratiisin. Tai ehkei jokainen, mutta hyvin moni. Nyt minunkin paratiisini on käytetty vuosien jemmailujen jälkeen. Näin unta Vilma-kaavalla toteutetusta mekosta ko. kuosista ja homma olikin sillä selvä.

Kaava löytyy siis Mekkotehdas-kirjasta. Sen verran kaavaa muokkasin, että laskin rinnan alle tulevaa saumaa hieman ja hihoihin pistin pituutta sen, mihin kangas riitti.

Koska tämä kangas vain on niin ihana, täytyi se hyödyntää kokonaan. Niinpä loppupala taittui valkoisen trikoon kanssa pieniksi housuiksi koossa 62 cm. Kaavana testasin Jujunan vauvakaavan Niklas-housut :)
Jälleen, mie tykkään! Joku päivä hankin tätä kangasta muussakin värissä...

sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Linnea neuloo keltaisena


Viime vuoden Kankaiden yöltä Paapiilta tarttui pätkä keltaisensävyistä Linnea neuloo -kuosia - tunnustan, löytyy vielä pätkä lilaakin - ja ennen uutta Kankaiden yötä se oli saatava käytettyä. Palasta riitti tunika itselleni, paita kuopukselle ja jämä oli vielä riittävä vauvan bodyyn.


Bodyssa on kaavana Jujunan perusbody. Hyvältä vaikuttava kaava. Neppari tuli väärälle olalle, mutta liekö asialla todellisuudessa väliä.


Paidassa käytin Noshin paitakaavaa. Sen verran muokkasin kaavaa, että en tehnyt hihoihin pitkiä käänteitä, vaan kanttasin ne kääntäjällä.Oman tunikani pohjana käytin Ruskamekon kaavaa. Vähän kavensin helmaa ja lyhensin pussittaen resorilla.
Mii laik!

lauantai 28. tammikuuta 2017

Kolme vauvasettiä


Kuten jo aiemmin mainitsin, olen nyt testannut Jujunan vauvanvaatekaavaa ja kovin tykännyt. Tein ko. kaavalla kolmesta kankaasta Niina-haalarit ja bodyt koossa 68 cm.

Bodyn kaava on tosi mukava onmeltava, mutta niin on haalarinkin. Neppareita näihin saa kyllä kulumaan, kun oikein hurahtaa. En tiedä, nauttisinko kaavoista yhtälailla ilman kantinkääntäjää, mutta kääntäjän myötä näiden pikkuvaatteiden teko on niin hulvatonta!

Ensin täytyy näyttää nämä 56 cm housut, jotka tein Ottobren 1/17 puolipotkarikaavaa käyttäen. Hillittömän söpöt minusta! Tilkkulaatikon jemmojen kangas :)


Pienelle pojalle, joka tänään sai nimen ja kasteen, sai paketissa pipon, bodyn ja haalarin, kaikki siis kokoa 68 cm (pipo 42 cm). Väittäisin, että kankaat olivat pojan äidin mieleen :) ainakin kiitosviestistä näin voisi päätellä ;)
Ihan ei pandapala riittänyt kokonaiseen bodyyn, joten takakappale on raitaa.

Toinen vastaava setti valmistui pöllökuosista, jota pistin piristämään vihreät kantit.


Kolmas setti valmistui Noshin kuosista, jota olin hillonnut tytöille, mutta jotenkin se vain oli täydellinen haalarikaavaan. Ja onhan se söpö!


Niin samanlaisia ja niin erilaisia.