sunnuntai 15. tammikuuta 2017

My little pony -sukat


Kun esikoinen - poneihin hullaantuneena - esitti toiveen sateenkaarenvärisistä sukista, joissa olisivat My little pony -hahmot, päätin tarttua haasteeseen. En ole koskaan aiemmin jäljitellyt silmukoita, mutta eiköhän ollut jo korkea aika kokeilla tuokin tekniikka.

Jemmoista löytyi sateenkaariraidoitettu Novitan Seitsemän veljestä -lankakerä. Pieni googlettelu muiden tekemistä ponisukista sai minutkin lisäämään raitalankaan valkoisen, jolla tein varteen myös alueen, johon poni kirjottaisiin.

Sukat valmiatui nopeasti. Tälläinen tasainen raidoitus on niin kiva tehdä. Näihin pian neljävuotiaan sukkiin laitoin varteen 10 silmukkaa puikoilleen, käytössä 3,5 mm Cubiksit. Nilkassa silmukoita on 9 puikollaan, jalkapöydällä 8 s.

 Raitaa on joutinneuleiden (1 o kiertäen, 1 n) lisäksi kolme riviä kerrallaan, valkeaa kaksi. Alueessa on 26 riviä, sillä Pinterestistä löytämissäni ponikuvissa kuvakorkeus oli 22 riviä. Kantapää on ristiinvahvistettu.Käytin ponikuviin myös Seitsemää veljestä yksinkertaisena. Jonnekin jemmaan jämälankalaatikkoni nyt on sujahtanut, eikä kattava lankajemmani vastannut väritoiveitani, joten yksinkertaistin kuvien väriehdotuksia jonkin verran.

Käyttäjä ihastui kovin jo päättelemättömään Pinky Piehen. Minun oli tarkoitus tehdä tämä kuva peilikuvana, mutta se kaikessa innostuksessa unohtui.LuinKotimamin blogista sukkien höyryttämisestä ja oli pakko kokeilla - ja todellakin höyrytän kaikki tulevatkin sukat! Seuraavista kuvista eroa ei ehkä huomaa, mutta livenä kyllä!Höyryttämisen jälkeen sukat olivat hyvinkin viimeistellyn näköiset. Aika iso tuo kuvio on noinkin pieneen pohkeeseen, mutta eikö tärkeistä, saaja on enemmän kuin tyytyväinen ja minä voisin kokeilla tekniikkaa toistekin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!