tiistai 31. elokuuta 2021

Kesähattuja

Vaikka hellepäivät alkavat olla takanapäin, vielä on päässyt kesähatun painamaan päähänsä. Tämä kesä olikin ihanan aurinkoinen ja monia kesähattuja tuli ommeltua. Kesällä postasinkin kummilasten yllärihatuista. 


Myös aikuiseen päähän valmistui muutamia hattuja. Näistä vaaleampi on peruslakanapaksuista puuvillaa, joten tuin sen tukikankaalla sekä vuorin että päällisen osalta. Ikean puuvilla on paksumpaa, joten vain vuori on tuettu. 


Myös tämä toinen sinisävyinen hattu on Ikean puuvillaa. 


Kaveri tahtoi kasarilätsän, joka valmistui kasariajan ohueta farkkuhameesta. 


Sovituskuvaan lykkäsin hatun mieheni päähän, kun koko epäilytti, mutta hyvin upposi. 


Eräs rakas pikkupoika sai Ryhmä Hau -trikootilkusta hatun. Tämä on Ottobren kaavalla tehty. lauantai 28. elokuuta 2021

Sala Designin Taika-mekkokaavaa koetestaamassa

Pääsin kokeilemaan Sala designilla myyntiin tulossa olevaa Taika-mekkokaavaa. Mekossa on neljä erilaista mahdollisuutta toteuttaa pääntie: o- tai v-mallisena, kietaisuna tai rypytetyllä pääntiellä. Mekon helmaan voi lisätä erillisen kaitaleen ja helman voi toteuttaa taskuilla tai ilman. 


Minun testaukseeni päätyi o-mallinen mekko. Tein mekkoon mallikuvan mukaisesti 1/2-hihat, jotka kyllä itse asiassa puuttuvatkin vaatekaappini sisältä, mutta ovat hiipineet miellyttäviin. Taskut tulivat ohjetta alemmas, mutta tykkään kyllä ehdottomasti mekon sivusaumoihin piilotetuista taskuista. 


Pääntien kanttasin käsin trikoolla. Tikkaukset pääntielle, hihansuihin ja helmaan tein peitetikillä. 


Malli ehdottomasti jatkoon ja muutkin pääntiet jippoineen testiin! :) perjantai 27. elokuuta 2021

Pipot syksyyn

Säät viilenevät ja tuntuu kyllä kummalliselta elokuussa etsiä pipoja päähän. Kai se on hyväksyttävä, että helteet ovat ohi ja ottaa se positiivisena kutsuna tarkistaa pipojemmat. 

Viime viikkoina onkin tullut ommeltua useampi pipo, muutama kuvista on jo parin kuukauden takaa. 


Ompelin pehmoisesta, vaaleanpunaisesta trikoosta rusettipipon pienelle neidille. Totta puhuakseni tein ensin alla olevan setin, mutta ensimmäisestä piposta tuli vähän reilu. Mutta onhan näitä pipotettavia päitä! 


Rusetti on ommeltu pipoon käsin kiinni. 


Prinsessathan tarvitsevat arvoisensa pipon ja jotta kangasta kuluu enemmän, samalla tuubihuivi samaan settiin. 


Pilkkupipo löytyi ufolaatikosta, eikä sen näin vuotta myöhemmin mahtunut kuopuksen päähän. Onneksi on pienempiä päitä. 


Nappinjan sydäntrikoon lopusta valmistui pari kaksinkertaista trikoota. Samaan syssyyn valmistui erään pikkupojan pipo Paapiin vanhoista autoista. 


Kangaskapinan Maailmanvaloista tein viemisiksi pipot rakkaalle poikatriolle. 


Raitapipot ovat aina varma valinta. Ihana sutturaita onkin Mutturallan käsialaa. 
torstai 26. elokuuta 2021

Pieni suloisuus ❤️


Tämä jumpsuit on pakko esitellä nyt tuoreeltaan, sillä siitä tuli aivan ihana. Tein sen pyynnöstä kaverin suloiselle prinsessalle. Arvoimme collegejemmoistani muutamaa vaihtoehtoa, joista tämä kukkacollege päätyi valinnaksi. Kukan iso koko mietitytti ensin, mutta hyvin se asettui tällaiseen 74/80 cm jumpsuitiin. 


Kohdistin eteen kokonaiset kukat. Vetoketju lähtee keskeltä ja päätyy toiseen lahkeeseen. Hupun vuoriin ja resoreihin löytyi hyvin mätsäävä sävy. Resoreihin laitoin pituutta reilummin, jotta jumpsuit menisi pidempään. 


Sainpas pari kuvaa tästä ihanasta suloisuudesta puku päällä. Lupa kuvien julkaisuus siis pyydetty. :) 


Samaiselle hymytytölle ompelin myös frillapipon. Pipo on kaksinkertaista trikoota. Frilla on rypytetty framilonilla ja kiinnitetty sitteen tasona olevaan pipoon. Tästä tuli kyllä niin kiva, että täytyy tehdä vastaava myös omalle juniorille.