torstai 24. heinäkuuta 2014

Body rotinoiksi

Kaveripiiriin on nyt useammallekin syntynyt pieni, ihana ihme. Tänään menemme katsomaan erästä pikkuprinssiä. Halusin prinssin pakettiin myös perinteisesti jotain itsetehtyä ja niinpä pitkästä aikaa kaivoin bodyn kaavan esiin ja nepparipihdit käyttöön. Puolitoista vuotta on ainakin viime neppareiden pistosta aikaa, mutta nyt se sujui taas aivan uusin hermoin. En tosin tiedä, kestävätkö nepparit vieläkään käytössä sen paremmin kuin tuolloin, toivotaan!

En kantannut haaraa juuri siitä syystä, ettei nepparikohtaan tule liian paksulti kangasta, jolloin nepparin kiinnittäminen on vaikeaa, eikä se tartu kunnolla. Pääntien kanttasin joustavalla trikoolla, jota laitoin myös hihansuihin. Raitatrikoota oli juuri sopiva pätkä 62 cm bodyn hihoihin tilkkulaatikossa, sininen trikoo löytyi trikoosäilöstä. Sävy ei nyt sattunut aivan kohdalleen, mutta ei minusta ainakaan ole häiritsevä :)

maanantai 21. heinäkuuta 2014

Yksivuotiaalle pikkuprinssille

Neidin pikkuserkku täyttää komean yhden vuoden ja pitäähän pikkuprinssin paketti saada. Koska pikkumies ei varsinaisesti itse vielä ymmärrä pakettien sisällölle, vaan pakettinarut ja rapiseva paperi voivat olla se paras juttu, uskaltaa paketin sisään kääräistä pehmeää ja käytännöllistä ;) Housuja oli ainakin toivelistalla ja niinpä sekä omastamme, että erään toisen sukulaisen paketista pikkumies tulee pöksyjä löytämään.

Ensimmäiseen pakettiin minulta pyydettiin parit collegehousut. Niihin löytyihin kahden eri sävyn sinistä colitsia kangaskätköistä. Poikavärejä onkin enemmän "jouten", kun omalle neidille väistämättä tulee tehtyä enemmän tyttöväreissä. Resoreihin vyötärölle ja lahkeensuihin laitoin harmaata, joka minusta sopii kivasti.
Oman porukan pakettiin tein pikkumiehelle setin, joka koostui siniraidallisesta trikoopaidasta sekä tummansinisistä colitsipöksyistä. Paitaan laitoin housukankaasta kyynärpaikat. Sekä paitaan että housuihin tikkaukset tein peitetikillä koristetikaten. Pääntielle valikoitui valkoinen resori tikin kanssa samaan sävyyn eli valkoisella.Kyynärpaikat ompelin näppituntumalla nurjalta puolen, mikä ei välttämättä ollut se fiksuin vaihtoehto: vähän tikki vingertää. Kieltämättä kolmeneulaista tikkiä on raskas myös käännellä, joten aivan kulmatonta ei tikinmeno ole.Housujen vyötärölle on ommeltu kuminauha. Sekä vyötäröä että helmaa koristaa peitetikki.


Kokoa vaatteilla on 86 cm. Varmaan reilut vielä, mutta eivätpä tosiaan ainakaan pienet!

tiistai 15. heinäkuuta 2014

Pallopaita peitetikkauksin

Olen niin ihastunut koristetikkauksiin ja niinpä päätinkin testata peitetikkiä. Innostuinkin siitä niin, että sitä todella tuli paitaan tarpeeksi. Mies antamaan pikkuneidille iltapalaa ja itse työhuoneeseen koneen ääreen: puolessa tunnissa kankaiden leikkuusta valmiiseen paitaan :) 

Kankaana on kangassäilöistä löytynyt ihana valkopallollinen, vihreä pohjainen trikoo. Olen kangasta jo tovin jemmannut odottaen sitä huippuideaa, mutta nyt mielestäni peitetikki vain sopi tähän kuosiin kuin nenä päähän, joten se oli otettava käyttöön. Tein paidasta neidin käyttökokoa isomman eli 92 cm toivoen, että mahtuisi hetken pidempään päälle, mitä vaatekoot tähän asti. Pääntien tein valkoisesta resorista kaksinkerrointaitettuna, helman ja hihansuut peitetikillä "nurinpäin" ommellen.

maanantai 14. heinäkuuta 2014

Neiticollarit

Uusimmassa Ottobressä (4/14) silmiini osui heti leggareiden ohje, jonka päätin toteuttaa hempeän vaaleanpunaisesta collegekankasta. Colitsi ei ole järin paksua, joten se toimii näissä housuissa aika hyvin. Koska väri on varsin hempeä, kaipaa se seurakseen säväyksen mustaa, jota esiintyykin tikkauksissa, taskun reunaresorissa ja rusetissa edessä.

Housujen taskuissa on ohjeessä rypytykset ja tein ne näihinkin, mutta täytyy tunnustaa, että ohut trikoo poimittuisi paremmin mitä college. Kivat taskuista tuli joka tapauksessa. Eihän niissä paljon tavaraa kuljeteta, mutta kummasti ne pikkuihmisenkin vaatetta piristävät. Satiininauharusetti kulkee lävestä läveen suoraan, eikä siis toimi todellisena kiristysmahdollisuutena. Vyötäröllä sen sijaan kulkee kuminauha.


sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Erilainen "isovelipaita"

Kummin kultamurusesta on tulossa syksymmällä isoveli. Murusen pikkuveljen saapumista odottaa malttamattomana myös tämä "täti". Olen oman pikkuneidin vaatekaapin ohella tykännyt täydentää myös tämän pikkumiehen vaatekaappia niillä poikamaisilla ideoilla ja niinpä tälläkin erää kummipojan vierailessa meillä päin (hän siis asuu toisella puolen Suomea :( ja näemme aivan liian harvoin) annoin pikkumiehelle uuden paidan. Pikkumiehen äiti on raitahöperö, joten tottakai paidan kuosi on raitaa. En kuitenkaan halunnut tyytyä vain raitojen kohdistamiseen, vaan applikoin paidan alaosaan "kummipojan kuvan" ja tälle lausahduksen, joka voi syksyn myötä tulla pojan suusta. Tai voisi tulla, jos oikein käyttää mielikuvitusta. Pikkuveljen työnimihän on Jäpä ;)Teksti ja kuvan hahmo ovat tehdyt kangastussilla, kuvaan väriä on lisätty kangasliiduilla. Silitys ja kuvion pitäisi kestää myös pesua.Mitä Jäpä duunaa? Siinä vasta kysymys.perjantai 4. heinäkuuta 2014

Retromekko

Uusi Ottobre-lehti kolahti laatikkoon pari päivää sitten, ja ihastuin heti useampaankin ohjeeseen. Yksi ihastukseni kohde oli China girl -collegemekko, johon valitsin kankaaksi ihanan retron kukkakankaan, josta olen tehnyt aiemmin itselleni hupparin. Kangasta jäi vielä palanen, saa nähdä, mitä siitä vielä keksisi.

Mekossa on laskoksia edessä ja takana, sivuilla helmassa taskut. Pääntielle ja hihansuihin lisättiin resoria. Valitsin värikkään kankaan rauhoittavaksi lisäksi valkoista, kuten omassa hupparissanikin. Nythän voimme olla kuin kaksi marjaa ;)Tein mekosta koon 86 cm, joka on kyllä aika leveä. Mietin jo aluksi kaavan kaventamista, mutta toisaalta löysä mekko voi olla mukava liikkuvaisella lapsella. Koko näytti reilulta, mutta ei se sitä loppujen lopuksi ollutkaan, vaan kyllä tästä saa mekon käyttöön jo nyt ja varsinkin syksylle.

Tässä vielä kuva hupparista, jonka tein aiemmin itselleni. Siinä edessä metallivetoketju, kuten myös sivuilla vetoketjutaskut. Ketjut ovat peruja käsitöitä tekevältä mummoltani. Huppu on vuoritettu valkoisella trikoolla.